OD IDUĆE GODINE, NA DANAŠNJI DAN, SLAVIT ĆE SE DAN DRŽAVNOSTI: / Bačić: 'Nadam se da ove godine zadnji puta obilježavamo kao spomendan Hrvatskog sabora'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Branko Bačić se nada da će se iduće godine na ovaj datum obilježavati Dan državnosti

30.5.2019.
9:29
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Od iduće godine, na današnji da, obilježavat će se Dan državnosti, izjavio je za HRTBranko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, da će se od iduće godine, na današnji dan, obilježavati Dan državnosti. Naglasio je kako vjeruje da malo građana Hrvatske zna razliku između 25. lipnja, kojega sada obilježavamo kao Dan državnosti, i 8. listopada kao Dana Nezavisnosti.

"Nadam se da ove godine zadnji puta obilježavamo kao spomendan Hrvatskog sabora i da bi od iduće godine 30. svibnja trebali obilježavati kao Dan državnosti. Siguran sam da će to podržati velika većina hrvatskih građana, a i većina zastupnika u Hrvatskom saboru. Toga dana sjećamo se kao onoga kada je doista uspostavljena nova, moderna, suverena i samostalna hrvatska država."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DANAS JE VAŽAN DATUM: /

Plenković ga mijenja da bi se približio desnici. Hasanbegović: 'Podržavam, ali nama je meta 22. lipnja'

Image
DANAS JE VAŽAN DATUM: /

Plenković ga mijenja da bi se približio desnici. Hasanbegović: 'Podržavam, ali nama je meta 22. lipnja'

Prvi demokratski višestranački Sabor

Na današnji dan je konstituiran i prvi demokratski višestranački Sabor, a Bačić je rekao kako se sjeća prvih demokratskih višestranačkih izbora prije 29 godina. "Oni su bili podloga za konstituiranje prvog višestranačkog sabora. Pratio sam sve te događaje. Ostali su mi u pamćenju - od mise koja je prethodila konstituiranju Sabora do govora pvog predsjednika RH Franje Tuđmana, a kasnije i veličanstvenog skupa na Trgu bana Josipa Jelačića, kazao je Bačić.

Povodom obilježavanju dana Hrvatskog sabora, Bačić je rekao da je za prijepodne planirano postavljanje vijenaca na Mirogoj na grob Franje Tuđmana. Nakon primanja predsjednika sabora u 13 sati, planiran je nastavak zasjedanja. "Nakon 18 godina kada je Sabor promijenio ovaj dan, došlo je vrijeme da se vrati taj dan kao onaj kada ćemo obilježavati danom kada je nastala moderna hrvatska država. Danas nema nekih posebnih događanja u Hrvatskom saboru, osim polaganja vijenaca i primanja kod predsjednika", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo