dug ne postoji / Obrat na sudu: šibenski TEF ipak ne ide u stečaj, Fina zahtjev temeljila na pogrešnom računu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sutkinja je utvrdila da spomenuti dug ne postoji jer TEF od 1998. posluje preko drugog računa

21.10.2016.
8:50
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Šibenski TEF, Tvornica za odvoz i proizvodnju troske, ipak ne ide u stečaj, odlučila je sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo.

Podsjetimo, Fina je zbog 25 milijuna kuna duga zatražila pokretanje stečaja nad tvrtkom koje upravlja gospodarski najpotentnijim zemljištem na hrvatskoj obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja Bajlo je utvrdila da spomenuti dug ne postoji jer TEF od 1998. posluje preko drugog računa te je Fina svoj zahtjev temeljila na stanju računa zatvorenom prije 18 godina. Na važećem žiro računu TEF ima 93.000 kuna.

Ništa nije upućivalo na to da će proces završiti na ovaj način. Sutkinja Bajlo je na pripremnom ročištu u lipnju naredila TEF-u da dugove vrati u roku od mjesec dana, budući da je direktor TEF-a Neven Baus tvrdio da tvornica posluje, piše portal Šibenik.in. To se nije dogodilo te je sud imenovao stečajnu upraviteljicu Radojku Danek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"TEF je dužan državi i mi to ne osporavamo. Ipak, smatram da država ne bi trebala prodavati djelove zemljišta već ući u  partnerski odnos s nama, valorizirati projkt TEF-a i tako se naplatiti. Cijelo vrijeme smo govorili da nema elemenata za stečaj", kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić

Grad bi stoga uskoro mogao valorizirati taj prostor od 160.000 četvornih metara, vrijedan iznad 350 milijuna kuna, potvrdio je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo