norijada / Sramotne scene: Riječki maturanti uzvikivali: 'Za dom spremni', u Zagrebu devet privedenih

U Zagrebu je Hitna pomoć intervenirala četiri puta, trojica maturanata su pretjerala s alkoholom, a jedan se lakše ozlijedio

22.5.2019.
15:44
VOYO logo

NAJNOVIJE VIJESTI

Image

Drama na Bundeku! Uspaničeni maturant dao se u bijeg, policija mislila da u ruci ima pištolj?!

Image

Drama na Bundeku! Uspaničeni maturant dao se u bijeg, policija mislila da u ruci ima pištolj?!

15:48 Privedeno je devet maturanata, a ukupno ih je na glavnome zagrebačkom trgu bilo oko 6500, a na Bundeku oko sedam tisuća. Dramatična situacija zbila se na Bundeku kad je jedan od slavljenika kraja školovanja počeo bježati policiji nakon neuspješna pokušaja "krijumčarenja" boce žestokog pića. Policija je navodno mislila da ima pištolj pa je reagirala žestoko i privela ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:48 Zagrebačka policija privela je dvoje maturanata.

13:56 U Zagrebu je Hitna pomoć intervenirala četiri puta. Trojica maturanata su pretjerala s alkoholom, a jedan se lakše ozlijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:40 Maturanti dubrovačkih srednjih škola danas slave norijadu, a od svih najradikalniji u svojem slavlju su upravo budući dubrovački pomorci koji su zapalili baklje i gume.

Image
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

13:38 Maturanti diljem Hrvatske slave svoj zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja, a oni riječki okupili su se, među ostalim, i na Delti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uobičajeni scenarij s vodenim pištoljima, rasipanjem brašna, majicama s porukama o vječnom prijateljstvu i "najboljem razredu", uz poslovično grljenje i pjevanje potpomognuto alkoholom, i ove je godine začinjeno dizanjem desnice, povicima "Ajmo ustaše" i "Za dom spremni". I to sve kraj Spomenika oslobođenja, javlja Novi list.

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

13:35 Neizostavan dio proslave su zviždaljke, ples, pjesma, brašno, alkohol, kupanje u fontani Manduševac i šarene razredne majice s natpisima poput "Naše kute životinje se plaše, zbog čega se repom više ne maše", "Dvije ploče, jedan izolator, mala moja to je kondenzator", "Odlazak u Njemačku u obzir ne dolazi, dok zadnji kukac po Hrvatskoj plazi" te "Kruha i integrala". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:18  Iz Hitne pomoći kažu kako su zasad imali dvije intervencije. Jedan je mladić previše popio, a jedan je maturant zadobio lakšu ozljedu. 

12:15 Trg bana Josipa Jelačića se ispraznio. Povorka od šest tisuća maturanata u podne je krenula prema Bundeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matea Damjanović

12:00 Maturanti su u Zagrebu na Trgu bana Jelačića brašnom zasuli zastupnika Ivana Pernara. 

11:40 Jednog maturanta odvezla je Hitna pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:26 Ni ovogodišnja norijada nije mogla proći bez kupanja u Manduševcu.

10:30 Maturanti se okupljaju na Jelačićevu trgu. Budnim okom prati ih policija, koja se brine da sve prođe bez incidenata. Za svaki slučaj, pripravni su i liječnici Hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:54 Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u srijedu je maturantima zaželjela puno sreće i uspjeha u budućnosti, istaknuvši kako vjeruje da će nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja sretno ući u studentske ili poslovne vode.

Zbog norijade danas posebna regulacija prometa, mogući zastoji autobusa i tramvaja

Diljem Hrvatske u srijedu 22. svibnja organizira se 'norijada' - proslava učenika završnih razreda srednjih škola u povodu završetka nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni program Dana zagrebačkih maturanata počinje u 11.00 sati na Trgu bana Jelačića, gdje je predviđeno okupljanje oko 6 tisuća maturanata koje će zabaviti DJ Turk & Jocker, uz pratnju Jakše Jordesa na saxofonu, animatora Marka Petra Oreškovića i Lea Milea, izvijestili su u utorak iz Grada. 

Maturantima će se pridružiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te će oko 12 sati zajedno krenuti prema Bundeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povorka će se kretati Praškom ulicom, zatim Trgom Nikole Šubića Zrinskog, Trgom Josipa Jurja Strossmayera i Trgom kralja Tomislava, zatim Ulicom Antuna Mihanovića, Miramarskom ulicom, Ulicom grada Vukovara i Ulicom Hrvatske bratske zajednice te Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana do Bundeka gdje će se u 13.00 sati nastaviti slavlje.

Tijekom povorke, promet će se tim dijelom regulirati uz obaveznu asistenciju prometne policije.

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska povorke, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani se upozoravaju na moguće teškoće u prometu te ih se moli za strpljenje i razumijevanje.


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo