budite spremni / Oborine koje su prošle tek su kap u moru onoga što je ispred nas: naša Dunja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Oborine su samo kap u usporedbi s onim što nas čeka za vikend

14.3.2018.
19:30
VOYO logo

Oborine koje su ovih dana pogodile Hrvatsku samo su kap u usporedbi s onim što nas čeka za vikend. U studiju nam se pridružila Dunja Mazzocco Drvar.

Snijeg u ožujku nije rijedak. U Zagrebu smo ga imali prije pet godina i to čak 18 centimetara. Na gradskim ulicama, jasno, nije ga bilo ni blizu toliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično će biti i ovoga vikenda. Najdeblji snježni pokrivač stvorit će se u Gorskom kotaru gdje ga može biti više od 30 centimetara, lokalno i oko pola metra. I u nizinama će početi u subotu popodne, ali se u početku neće zadržavati na mokrom i toplom tlu. Do nedjelje ujutro tanji snježni pokrivač ipak mogu očekivati prije svega stanovnici Hrvatskog zagorja i Međimurja.

Image
Foto: Vijesti.hr

Dunja Mazzocco Drvar

Snijeg koji padne će se uglavnom i zadržati jer će temperature najmanje tri dana biti ispod nule. Ogroman je to pad, s oko 15 stupnjeva u petak, na oko -2 ili -3 početkom tjedna. Topljenje ovog snijega počet će u srijedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo mokroga snijega očekuje se i u Istri i na Kvarneru. I ondje će se temperatura spustiti blizu nuli dok će u Dalmaciji, jasno, sve skupa biti blaže. Najhladnije u utorak, nerijetko oko nule, a osjećaj hladnoće pojačavat će i prva ovogodišnja marčana bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike