nekretnine, oranice, štednja... /

Objavljene su imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika: Evo što sve imaju u svom vlasništvu!

Image
Foto: PIXSELL

Mjesečne plaće predsjednika Vrhovnog suda i glavne državne odvjetnice su od 44 do 45 tisuća kuna

15.1.2021.
17:41
PIXSELL
VOYO logo

Na stranici Državnog sudbenog vijeća objavljene su imovinske kartice svih hrvatskih sudaca i više od 1700 državnih odvjetnika. Informacije koje se mogu pretražiti uključuju imovinu, prihode i obveze pravosudnih dužnosnika.

Nekretnine, apartmani, štednje

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa mjesečno zarađuje od 44 do 45 tisuća kuna bruto. U imovinskoj kartici prijavio je kuću u Dubrovniku od 650 kvadrata čija je vrijednost 7,5 milijuna kuna. Kuća je obiteljska imovina u 3. generaciji kupljena 1907.godine, Sessa je suvlasnik, a kuću je naslijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sessa je i vlasnik stana u Zagrebu od oko 66 kvadrata i garažu od 14 kvadrata. Stan je kupljen 2006. godine od sredstava dobivenih ustupom prava na naknadu za oduzetu imovinu u Dubrovniku vlastitim sredstvima i pomoći i zajmom od rodbine. Vrijednost stana je 820 tisuća kuna, a garaže 74 tisuće kuna. Sessa ima ušteđenih 29 tisuća eura.

Image
DOBAR POSAO U NOVALJI /

Potraga donosi: Vodi gradsko Vijeće, ali i Povjerenstvo za projekte na kojima rade ona i njen suprug. Grade i bez građevinske dozvole...

Image
DOBAR POSAO U NOVALJI /

Potraga donosi: Vodi gradsko Vijeće, ali i Povjerenstvo za projekte na kojima rade ona i njen suprug. Grade i bez građevinske dozvole...

Mjesečna plaća Zlate Hrvoj-Šipek, glavne državne odvjetnice također iznosi 44 do 45 tisuća kuna bruto. Ima prijavljene četiri nekretnine: stan u Karlovcu od 120 kvadrata vrijedan 1,4 milijuna kuna kao i garažu u Karlovcu od 15 kvadrata u vrijednosti od 70 tisuća kuna, zatim dvorište u suvlasništvu od 379 kvadratnih metara, darovano građevinsko zemljište vrijedno 40 tisuća kuna te je suvlasnica četvrtine naslijeđenog zemljišta 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoj Šipek uštedila je 30 tisuća eura prodajom nasljeđenog dijela nekretnine i ušteđevina, a od srpnja 2018. godine otplaćuje kredit od 20 tisuća eura. 

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u svojoj imovinskoj kartici ima sedam nekretnina. Mjesečno zarađuje 39 do 40 tisuća kuna u bruto iznosu. Vlasnik je stana u Zagrebu od 120 kvadrata koji vrijedi 1,7 milijuna kuna. Stan je kupljen prodajom prethodnog stana. Turudić je vlasnik garaže od 13,97 kvadratnih metara vrijedne 63 tisuće kuna, ima oranicu u Viroviticu od 14 806 metara kvadratnih. Oranica je stečena ugovorom o doživotnom uzdržavanju kojeg je zaključio s djedom. U Virovitici ima i dvije kuće: kuću s okućnicom koja ima 5730 metara kvadratnih i vrijedna je 30 tisuća kuna te kuću koju je stekao prodajom stana u Pejačevićevoj ulici, Virovitici 1995. godine. Vrijednost joj je 300 tisuća kuna.

Turudić je uštedio 11 tisuća eura.

Imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo