snažno nevrijeme /

Obilna kiša stvorila probleme u Istri: bujica odnijela privremeni nasip preko rijeke Raše

Prema podacima Hrvatskih voda, mjerna postaja Karbuna-Šepčići zabilježila je ekstremno nagli porast vodostaja

10.9.2017.
11:05
VOYO logo

VIDEO: Istramet.hr

U Istri je tijekom noći i jutra ponegdje palo i oko 100 mm kiše dok je Pula ponovo potopljena s 40 mm padalina, piše iPress.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima s meteoroloških postaja Istrameta najviše kiše palo je u zaleđu Matulja. Gotovo nestvarno djeluje podatak o 222 mm koliko je od ponoći zabilježila meteorološka postaja Stara Pošta. Ekstremnih 177 mm palo je i u Poljanama, a više od 100 mm zabilježila je i postaja na zapadnom izlazu iz tunela Učka.

I Pazinštinu je natopila ekstremna kiša. Nabujala je Pazinčica, a poplavljene su brojne njive na širem području. Obilne kiše bilo je i na Tinjanštini (70-ak mm), ali i na Žminjštini gdje je zabilježeno do 104 mm, navodi Istramet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bujica je odnijela privremeni nasip preko rijeke Raše koji je izgrađen za prijelaz vozila dok traje obnova mosta. Iako je prema riječima očevidaca ispod nasipa puštena cijev za protok vode širine 1 m, to očito nije bilo dovoljno da primi svu vodu koja se sručila s pritoka.

Prema podacima Hrvatskih voda, mjerna postaja Karbuna-Šepčići zabilježila je ekstremno nagli porast vodostaja. U noći je vodostaj tako iznosio samo 8 cm, a već rano ujutro popeo se na 267 cm!

Promet je  tijekom dana pojačan na cestama u Istri (Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 3 km a dijelom proteže i na Istarski ipsilon, te na A7 GP Rupa-Diračje u smjeru graničnog prijelaza Rupa.

Stoga je potreban povećan oprez. Na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi, te na područjima koja su zahvaćena oborinskim nevremenom mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A7 između čvora Jurdani i NP Rupa, i A1 između čvorova Gornja Ploča i Gospić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo