NOVO POPUŠTANJE MJERA U PGŽ: / 'Očekujemo da se već ovaj tjedan nekim poduzetnicima omogući rad'

Image

Kretanje je dopušteno unutar regija, a razmišlja se da se Krk pripiji primorskoj regiji

20.4.2020.
12:47
VOYO logo

Od ponoći u Primorsko-goranskoj županiji dopušteno je kretanje bez propusnica unutar svake od regija odnosno Primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara.

"Do ovoga je došlo zahvaljujći dobrom rezultatima na našem području, a treba i naglasiti kako je puno lakše popuštati nego stezati mjere“, istaknuo je na konferenciji za medije primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, dodajući kako se razmišlja o tome da se Krk pripoji primorskoj regiji jer jer veliki dio otoka gravitira Rijeci, kao što mnogi Riječani na otoku imaju kuće, poljoprivredna zemljšita i slično, prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra epidemiološka slika

Jučer je i nakon šestodnevne pauze otkriven novozareženi u PGŽ, no u Stožeru ističu kako je epidemija pod kontrolom.

"Tijekom jučerašnjeg dana smo imali jedan slučaj, ali to je poznati kontakt kojeg se prati od ulaska u Austriji i bio je u samoizolaciji. Danas nema novooboljelih i situacija je i dalje mirna i stabilna.Pažljivo promatramo situaciju i podsjećamo da moramo biti disciplinrani, da nema okupljanja, pijenja na zidovima i slično. To nije dopustivo i na tome ćemo inzistirati“, istaknuo je šef NZJZ-a Vladimir Mićović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz određene mjere opreza, očekuje se i dodatno popuštanje mjera.

Načelnik stožera Marko Boras Mandić rekao je da je stožer sada u proaktivnoj fazi i da je sljedeći korak popuštanje gospodarskih mjera odnosno vraćanje dijela djelatnosti koji su morali biti zatvoreni i stavljeni u mirovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani zaslužni za liberalizaciju

"Očekujemo da se već ovaj tjedan nekim poduzetnicima omogući rad, poput frizera, krojača, postolara i slično... Naravno, sve u poštivanje epidemioloških mjera.

Liberalizacija kretanja je zasluga građana koji su pokazali da mogu biti najboljji i najdiscipliniraniji. Imamo najbolje rezultate od Umaga do Dubrovnika, sve je to napravljeno zbog zaštite zdravlja i života građana, uspjeli smo sačuvati područje županije kao sigurne destinacije" rekao je Boras Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo