priča ide dalje /

Novi zaplet u aferi Dnevnice: Tomislav Saucha tvrdi da je on otkrio nove prijevare

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta premijera Zorana Milanovića, u ponedjeljak ujutro došao je ponovno u USKOK, prvi put nakon izlaska iz pritvora

7.3.2017.
7:25
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Novi zaplet u aferi Dnevnice - na putnim nalozima u vladi kralo se i nakon Vlade Zorana Milanovića, i u mandatu Tihomira Oreškovića, potvrdio je to i sam premijer na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za medije koju je održao u društvu Dinka Cvitana, prenosi N1.

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta premijera Zorana Milanovića, u ponedjeljak ujutro došao je ponovno u USKOK, prvi put nakon izlaska iz pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE JOŠ:

Kao i 6. veljače 2017., kada je prvi put došao u USKOK, bilo je to na njegovu vlastitu inicijativu. Došao je prijaviti nepoznatog počinitelja zbog indicija da su se sumnjive isplate po putnim nalozima u Vladi odvijale i nakon njegova odlaska s dužnosti, odnosno u mandatu sad već bivšeg premijera Tihomira Oreškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon što je Saucha sve što o tome zna ispričao USKOK-u, premijer Andrej Plenković u ponedjeljak u 13 sati održao je izvanrednu press konferenciju na kojoj je bio prisutan i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te je potvrdio postojanje indicija da su se sporne isplate događale i nakon odlaska vlade Zorana Milanovića. Također je rekao da je on osobno naložio da se sve isplate dnevnica ispitaju te je o svim saznanjima obavijestio DORH, koji je preuzeo slučaj, piše Nacional.

Tjednik je objavio intervju sa Sauchom u kojemu on kaže kako je prijevare trebao otkriti USKOK, a ne on sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo