Klauzura u Splitu / Novi tajni sastanak Agrokorovih vjerovnika: Sberbank preuzima 20 posto kompanije?

RTL Direkt ekskluzivno doznaje da je danas u splitskom hotelu Lav u tajnosti počeo drugi krug razgovora Agrokorovih vjerovnika

20.3.2018.
22:17
VOYO logo

Goruće gospodarsko pitanje upravo se rješava u Splitu, u hotelu Lav. Ondje je danas u tajnosti počeo drugi krug razgovora Agrokorovih vjerovnika. RTL Direkt je ekskluzivno doznao da je danas ondje u tajnosti počeo drugi krug razgovora Agrokorovih vjerovnika, koji se pokušavaju dogovoriti oko konačnog izgleda vjerovničke nagodbe. Vjerovnici su prvu rundu pregovora održali u Zadru, a klauzura je ovaj put, dakle, u Splitu.

Kako doznajemo, u Splitu je i predstavnik Sberbanke, koja se nedavno vratila u proces pregovora oko nagodbe. Ruska banka bi, navodno, potraživanje od 1,1 milijarde eura ruska banka mogla pretvoriti u 20 posto vlasništva Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovnici iz roll upa trebali bi se namiriti novim kreditom od 1,6 milijardi eura, a ostali udjelima u Agrokoru. Neki će dobavljači morati otpisati i do 80 posto potraživanja.

Pregovori u Splitu će trajati do kraja tjedna i bit će u potpunosti obavijeni velom tajne. Ovo je vjerojatno zadnja runda pregovora, kao i zadnja šansa da se dogovori nagodba jer Lex Agrokor istječe 10. srpnja, pa je manevarskog prostora sve manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u javljanju Harija Kočića iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo