računi u blokadi / Novi problemi za Matka Bolanču: Nakon posrnuća turističke agencije, pred stečajem i Fleet rent a car

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL / Vijesti.hr

Glasine o tome da ne posluje baš najbolje počele su se pojavljivati kao i informacije o problemima s Kompasom

6.11.2018.
12:35
Marko Lukunic/PIXSELL / Vijesti.hr
VOYO logo

Nakon problema u turističkoj agenciji Kompas, čini se kako se i druga, dosad uspješna kompanija koju je 2016. godine putem fonda rizičnog kapitala Inspire Fusion preuzeo Matko Bolanča, nalazi pred poslovnim problemima, doznaje Jutarnji list.

Naime, kako pokazuju podaci dostupni na portalu Poslovna Hrvatska, poznatom Fleet rent a caru svi su poslovni računi u blokadi više od dva tjedna, točnije od 19. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, glasine o tome da Fleet rent a car ne posluje baš najbolje počele su se pojavljivati paralelno s informacijama o problemima koje Bolanča ima s Kompasom.

Podsjetimo, Bolanča je Fleet rent a car kupio godinu dana prije Kompasa, a kako je turistička agencija vrlo brzo nakon toga najavila otvaranje stečaja, sve su oči javnosti i medija bile uprte u poslovni slom te, nekad uspješne, turističke tvrtke, navodi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loši rezultati

Naime, Fleet rent a car je, u samo godinu dana nakon preuzimanja, počeo nizati poprilično loše poslovne rezultate, a to najbolje pokazuje i podatak da je tvrtka 2017. godinu završila sa 70,8 milijuna kuna prihoda, točnije, 11 posto prihoda manje nego što je tvrtka generirala u 2016. godini. Kraj godine tvrtka je dočekala s gubitkom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sudeći prema podacima koje je uprava tvrtke objavila za potrebe godišnjih izvješća objavljenih na Fini, rukovodstvo Fleet rent a cara ne sumnja u to da će u skorijoj budućnosti kompanija kojom upravljaju uspjesti izvesti preokret i polučiti pozitivne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo