NOVI DETALJI OKO MASOVNOG CIJEPLJENJA NA VELESAJMU: /

Poznato je tko će se sve moći cijepiti i po kojem redoslijedu

Image

Ovaj tjedan u Hrvatsku je stiglo više od 120.000 doza cjepiva, a Zagreb je u petak dobio 30.000 doza AstraZenece

3.4.2021.
9:28
VOYO logo

Hrvatska bi u drugoj polovici travnja s jednom dozom cjepiva protiv koronavirusa trebala cijepiti sve starije od 65 godina, do 30. lipnja trebalo bi biti cijepljeno 55 posto ukupne odrasle populacije, a do kraja ljeta 70 posto, doznaje Jutarnji list.

U Zagrebu bi sredinom travnja trebala krenuti i treća faza cijepljenja na Velesajmu koja će obuhvatiti prijavljene na platformi cijepise.zdravlje.hr., i to prema redoslijedu prijava. Punkt na Velesajmu otvara se u srijedu, a prvi su na redu stariji od 65 godina i kronični bolesnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak navečer dogovorena je isporuka dodatnih 747.000 doza cjepiva Pfizera za Hrvatsku. Inače, tijekom travnja, trebali dobiti 600.000 doza različitih proizvođača, što je više nego u prva tri mjeseca ove godine ukupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U SRIJEDU KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE U ZAGREBU: /

Evo kojim cjepivom će cijepiti građane

Image
U SRIJEDU KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE U ZAGREBU: /

Evo kojim cjepivom će cijepiti građane

Ovaj tjedan u Hrvatsku je stiglo više od 120.000 doza cjepiva, a Zagreb je u petak dobio 30.000 doza AstraZenece:

'Idemo završiti tu drugu fazu'

"Idemo završiti tu drugu fazu, a onda od 15. travnja ulazimo u treću fazu gdje ćemo pozivati sve Zagrepčane prijavljene na platformi cijepise.zdravlje.hr. Građani će dobiti točne termine i kako su se prijavljivali, tako ćemo ih i pozivati. Molimo sve da dolaze u točno vrijeme, a ne ranije kako se ne bi stvarale gužve - poručuje Šostar te dodaje da će se cijepiti i oni koji su se prijavljivali kod svojih liječnika, jer su ih oni morali upisati na platformu.

I ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kaže da bi treća faza cijepljenja mogla krenuti sredinom travnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo sad na polovici druge faze cijepljenja u cijeloj državi, ali postoji i određeni broj ljudi iz te faze koji se ne žele cijepiti, pa vjerujem da bi 15. travnja u Zagrebu mogla krenuti treća faza. Odredit ćemo gospodarske prioritete za cijepljenje, a sav višak slat ćemo na punktove za masovno cijepljenje."

Najnovije informacije o koronavirusu pratite ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo