pokopao ga koncern? / Novi detalji o nestalom zagorskom poduzetniku: 'Voda mu je došla do grla kad je vidio kuda vodi suradnja s Agrokorom'

Image
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Gorupu se izgubio svaki trag krajem siječnja 2015., a njegov nestanak unio je tugu i zabrinutost u vlastitu obitelj te u poslovno carstvo teško tad stotine milijuna kuna

18.11.2017.
12:39
Matija Topolovec/PIXSELL
VOYO logo

Prvi zagorski milijarder Božidar Gorup koji je kod nas dobio nadimak 'mali Todorić' nakon dvije godine i 10 mjeseci vratio se u rodni Tomaševac, a sada izlaze novi detalji njegove priče, piše Jutarnji.hr. 

Njegov povratak prokomentirala je i njegova majka, 75-godišnja Rozalija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fala bogu da se moj Božo vratio živ i zdrav. I to mi je najbitnije. Gdje je bio? Ne znam, nije mi rečeno. Sada mi to više nije ni važno. Bitno je da je konačno opet kod kuće. Skoro tri godine nije kročio ovim pragom", izjavila je presretna Rozalija za Jutarnji. 

Gorupu se izgubio svaki trag krajem siječnja 2015., a njegov nestanak unio je tugu i zabrinutost u vlastitu obitelj te u poslovno carstvo teško tad stotine milijuna kuna, koje se u posljednjih nekoliko godina sunovratilo i doživjelo krah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

>>Završena potraga za nestalim zagorskim poduzetnikom: nagomilao dugove pa pobjegao u inozemstvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam čemu sad tolika medijska pompa. Čovjek se vratio kući. Nije bio otet niti se dogodio smak svijeta što ga nije bilo sve ovo vrijeme. Toliko je zadužio ovaj naš kraj da bi mu trebalo ispeći janjca i proslaviti povratak. On je bio jedan od onih ljudi koji su spremni pomoći. Mislim da mu je zagustilo u poslovnom smislu i da mu je voda došla do grla kad je vidio kuda vodi suradnja s Agrokorom. Bio je vrlo brižan prema svakom zaposlenom u svojem posrnulom poslovnom carstvu, a kad su se dugovi krenuli gomilati jer nije uspijevao naplatiti robu i odrađene poslove, zaduživao se sve više i više", ispričao je dio Gorupove priče jedan njegov sumještanin. 

Većina mještana nam kaže da se obitelj Gorup cijelo vrijeme nadala povratku, no neki od njih s dozom sumnje kažu da su se pojedini članovi obitelji, najvjerojatnije Božidarova braća, nalazili s njim na nekim lokacijama u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je povjerovati da se čovjek nakon tri godine sam od sebe pojavi kod kuće i nikom ništa. Potraga za svakom nestalom osobom košta. Tko će to platiti? Narod, kao i uvijek. Mislim da je neodgovorno bježati od problema i sudbine svojih zaposlenika. Božo je dobar čovjek i trebao je stati pred svoje ljude i reći u kakvoj se gabuli nalaze svi zajedno, a ne ovako", izjavio je jedan od susjeda koji je izrazio sumnju u istinitost ove priče, piše Jutarnji.  

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo