bivši učitelj / Novi član Vlade Piletić se u HDZ učlanio još kao tinejdžer. Na prisezanju kazao: 'Tako mi Bog pomogao i sveti Josip'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Piletić ima svoju web stranicu Marinpiletic.com, svojim biračima i simpatizerima se predstavlja s tri ključne riječi: volonter, učitelj, sugrađanin

28.4.2022.
13:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Marin Piletić postat će uskoro novi ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Tri saborska odbora na zajedničkoj su sjednici većinom glasova podržali Marina Piletića za novog ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. 

Piletić je inače profesor je hrvatskog jezika i književnosti te povijesti, a u Banske dvore dolazi iz saborskih klupa kao zastupnik HDZ-a, a ujedno je i gradonačelnik Novske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je 1983. godine u Novskoj, 2008. godine završio je studij kroatistike i povijesti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu te je radio kao nastavnik hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Novska.

Nakon studija se vraća u Novsku, gdje u osnovnoj školi postaje profesor hrvatskoj jezika i književnosti i povijesti, a onda taj posao radi i u Lipiku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivač je Udruge mladih Novska u kojoj je obnašao dužnosti potpredsjednika i tajnika.

Bio je i predsjednik Mjesnog odbora Novska te zamjenik gradonačelnika Novske, a za gradonačelnika je prvi put izabran na izborima 2017. godine da bi mandat potvrdio na izborima 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽIVOTOPISI MINISTARA /

Tko su novi Plenkovićevi ministri? U Vladu ulaze iz saborskih i skupštinskih klupa

Image
ŽIVOTOPISI MINISTARA /

Tko su novi Plenkovićevi ministri? U Vladu ulaze iz saborskih i skupštinskih klupa

Član HDZ-a je od 1999. godine kada je imao 16 godina. 2000. godine izabran je za predsjednika Gradskog odbora Mladeži HDZ-a grada Novske, a od 2002. za potpredsjednika Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Član je Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a i glavni urednik Glasnika MHDZ-a.

Prošle je godine na prisezanju Sabora, uz prisegu, dodao riječi: „Tako mi Bog pomogao, i sveti Josip“, a potom i objasnio da je to zato jer je sveti Josip zaštitnik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Novske postaje na izborima 2017., na kojima u prvom krugu, s 53,28 posto glasova pobjeđuje dotadašnjeg gradonačelnika Vladu Klasana. Drugi mandat osvaja također odmah u prvome krugu izbora 2021. sa osvojenih 63,72 posto glasova. Među građanima Novske poprilično je popularan.

Piletić ima svoju web stranicu Marinpiletic.com, svojim biračima i simpatizerima se predstavlja s četiri ključne riječi: volonter, učitelj, sugrađanin, otac i sa sloganom "Novska u koju vjerujemo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo