KAKO TO? / Novi biser s Hvara nakon ležaljki od 40€! Ženi naplatili kupanje na plaži, na račun stavili uslugu 'dnevnog boravka'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Rečeno joj je da mora platiti tri dnevne karte za kupanje na plaži za tri odrasle osobe koliko ih je bilo u društvu. Pritom, kaže da time nisu platili ležaljku ili suncobran, nego ukupno šest eura za čisto kupanje na toj plaži

7.8.2023.
9:53
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nema tko ovoga ljeta ne bruji o prenapuhanim cijenama na Jadranu, a svako malo ispliva račun nad kojim se svi kolektivno zgražaju. Nakon ležaljki od 40 eura koje su zgrozile i domaće i strane turiste, jednu je turisticu sada dočekao hladan tuš u općini Sućuraj na otoku Hvaru.

Slobodnoj Dalmaciji se javila čitateljica kojoj su kupanje na plaži u jednome kampu naplatili dva eura po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se navodno odigralo u tamošnjem kampu Mlaska. "Da smo korisnici kampa - u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, no koliko mi je vidljivo na dostupnim internetskim stranicama, taj kamp uopće nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora", tvrdi čitateljica.

Image
LAKNULO MU /

Britanac na Hvaru popio pivo i ostao iznenađen računom: 'Bio sam zabrinut nakon silnih priča o visokim cijenama...'

Image
LAKNULO MU /

Britanac na Hvaru popio pivo i ostao iznenađen računom: 'Bio sam zabrinut nakon silnih priča o visokim cijenama...'

Ističe da bi čak i shvatila da su joj naplatili parkiranje, ali tvrdi da njezin automobil nije bio parkiran u kampu već ispred rampe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rečeno joj je da mora platiti tri dnevne karte za kupanje na plaži za tri odrasle osobe koliko ih je bilo u društvu. Pritom, kaže da time nisu platili ležaljku ili suncobran, nego ukupno šest eura za čisto kupanje na toj plaži.

Svoje je tvrdnje potkrijepila i dokazom. Uslikala je račun na kojem se vidi datum otprije tjedan dana te stoji da im je naplaćena usluga dnevnog boravka. "Kojeg boravka, što to naplaćuju? Korištenje plaže?", pita se ogorčena čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije joj jasno kako im netko tko ima kamp može naplatiti korištenje kupališta. Kaže da plan za koncesiju i gospodarenje tim područjem nije našla nigdje u službenim dokumentima, a doznala je da spomenuti kamp koncesiju uopće nema.

Isto tako, misterij je kako se može naplatiti korištenje dnevnog boravka ako nije korišten prostor kampa nego plaže koja inače spada u pomorsko dobro te nitko ne bi trebao naplaćivati ni kupanje ni boravak na kopnenom prostoru širokom šest metara od ruba mora, zaključuje Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Modus operandi rezerviranja mjesta na plaži mogao bi otići u povijest? Direkt doznaje nova pravila na nekim hrvatskim plažama

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo