LAKNULO MU / Britanac na Hvaru popio pivo i ostao iznenađen računom: 'Bio sam zabrinut nakon silnih priča o visokim cijenama...'

Image
Foto: Zvonimir Barisin, Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Dobro je prošao, kaže, i kod iznajmljivanja ležaljki. Na plaži Jerolim na Paklenim otocima uslikao je ploču na kojoj stoji cijena ležaljke od 8 eura, dok se za suncobran treba izdvojiti pet eura

1.8.2023.
11:23
Zvonimir Barisin, Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Vrućina, sparina, promjene vremena, oluje i pljuskovi - ni o čemu se ovoga ljeta ne piše i priča kao o suludim cijenama na Jadranu koje mnogi domaći i strani turisti smatraju prenapuhanima. Od skupog smještaja preko kuglica sladoleda koje koštaju kao suho zlato do ležaljki za koje treba izdvojiti i 40 eura, mnogi u čudu objavljuju račune s tisuću upitnika iznad glave.

Ipak, u bespućima visokih cijena, na našoj se obali još uvijek mogu pronaći mjesta koja neće skroz opustošiti novčanike na godišnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanskog novinara Paula Bradburya, koji godinama živi i radi u Hrvatskoj, pozitivno su iznenadile cijene piva u jednom kafiću na Jelsi. Uslikao je račun na kojem se vidi da je flašu od pola litre piva platio dva i pol eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam pomalo zabrinut zbog mog prvog odmora u Dalmaciji nakon silnih priča o visokim cijenama, pogotovo na otoku Hvaru", napisao je na svom Facebooku.

Kaže da je trebao piće kako bi "smirio živce" prije nego što se odvažio pogledati jelovnik. No, laknulo mu je kada je vidio cijenu od dva i pol' eura. "Moći ću si priuštiti još jedno", našalio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su se u komentarima složili da je to sasvim pristojna cijena za pivo. "U Hrvatskoj ni u dućanu ne možeš kupiti za toliko", istaknuo je jedan pratitelj. "Kod nas u Karlovcu je takva cijena, a kamoli na moru…", poručila je druga pratiteljica.

No, isto je pivo u drugom kafiću na Hvaru platio 3,40 eura, odnosno 90 centi više. Nedavno je posjetio Veliku Britaniju i istaknuo da se tamošnje cijene piva kreću od četiri i pol funte, što je oko pet eura i 25 centi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SKUPLJE NEGO U AUSTRIJI' /

Turisti iz Austrije šokirani divljanjem cijena u Hrvatskoj: 'Za pizzu 18 eura, maslac 4,5 eura!'

Image
'SKUPLJE NEGO U AUSTRIJI' /

Turisti iz Austrije šokirani divljanjem cijena u Hrvatskoj: 'Za pizzu 18 eura, maslac 4,5 eura!'

Dobro je prošao, kaže, i kod iznajmljivanja ležaljki. Na plaži Jerolim na Paklenim otocima uslikao je ploču na kojoj stoji cijena ležaljke od 8 eura, dok se za suncobran treba izdvojiti pet eura.

To je kud i kamo manje od zloglasnih 40 eura za ležaljku što je nedavno šokiralo jednu američku TikTokericu koja je godišnji odmor odlučila provesti na Hvaru. A osim influencerica, i brojni strani mediji su zaključili da Hrvatska više nije jeftina destinacija za odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Od austrijskih novina preko TikToka do ministra financija: Svi pričaju o napuhanim cijenama na Jadranu. Umjesto rekorda projat ćemo prazne sobe?

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo