'SKUPLJE NEGO U AUSTRIJI' / Turisti iz Austrije šokirani divljanjem cijena u Hrvatskoj: 'Za pizzu 18 eura, maslac 4,5 eura!'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Hrvatska je od 1. siječnja ove godine uvela euro kao službenu valutu, a ušla je i u Schengen zbog čega više nema provjera na graničnim prijelazima s drugim članicama. Ipak, turisti iz Austrije nisu oduševljeni cijenama koje su, kako su rekli, otišle u nebo

28.6.2023.
13:50
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Turisti iz Austrije šokirali su se zbog cijena u Hrvatskoj.

Kako piše Kronen Zeitung, cijene u Hrvatskoj skočile su u nebo nakon uvođenja eura. Nekad jeftina destinacija za odmor danas ima cijene kakve se mogu pronaći na luksuznom odmoru u Švicarskoj, dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je od 1. siječnja ove godine uvela euro kao službenu valutu, a ušla je i u Schengen zbog čega više nema provjera na graničnim prijelazima s drugim članicama. Ipak, turisti iz Austrije nisu oduševljeni divljanjem cijena u Lijepoj Našoj.

Image
TURISTIČKI REKORDER /

Turistička sezona na Viru već miriše na rekord. Ondje odmara 18 tisuća turista, a apartmani dostupni već od 60 eura

Image
TURISTIČKI REKORDER /

Turistička sezona na Viru već miriše na rekord. Ondje odmara 18 tisuća turista, a apartmani dostupni već od 60 eura

"Trenutno sam na odmoru u Hrvatskoj i ovdje je skuplje nego u Austriji", rekla je Brigitte i dodala da neka jela imaju nevjerojatnu cijenu - primjerice, pizza od 18 eura ili biftek od 38 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručila je i da su visoke cijene i u trgovinama gdje je za maslac potrebno izdvojiti čak četiri i pol eura, kazala je turistica.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Uriniraju po jezgri, povraćaju, razbijaju... Raspitali smo se: Je li vrijeme da Split počne tjerati takve turiste?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj bijesnih turista dogodio se i na otoku Mikonos u Grčkoj gdje je jedan turist odjednom prekinuo ljetovanje na ovoj destinaciji jer su bili prisiljeni platiti ručak oko 360 eura, a cijeli je incident opisao u objavi na Redditu. Naime, kako je napisao, pješačili su plažom da bi pronašli mjesto, a konobar jednog hotela rekao im je da smiju koristiti njihove ležaljke ako kupe dva pića.

"Ponuda nam se činila prilično dobra pa smo ju prihvatili. Nastavio nas je gnjaviti i inzistirati na novim narudžbama", napisao je korisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da je njegova žena naručila mojito, a on pivo. Iako su ispitivali za cijenu, konobar je vješto izbjegavao njihova pitanja, ali da je sve jeftino pa ih je nagovorio da naruče i milkshake za djecu.

Sjedili su sat vremena pa su odlučili naručiti hranu, a konobar im je preporučio lignje za koje je na jelovniku pisala cijena od 19 eura, a u toj cijeni je prilog i kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onda nam je dao račun s dva retka pa sam tražio pojašnjenje, a on je rekao da se radi o hrani i piću. Bili smo šokirani kad smo vidjeli da su lignje bile 75 eura, a piće 78 eura. Ipak, dali smo mu svoju karticu jer je nastavio gnjaviti za plaćanje. Na kraju su nam naplatiti još veću cifru - 148 eura za lignje, milkshakeovi koje nikada nismo htjeli koštali su 38 eura, a salata i kruh 28 eura iako su nam rekli da su u cijeni i da se ne naplaćuju odvojeno", naveo je uzrujani turist.

"Rekao sam osoblju restorana da to nije točno, a oni su se počeli okupljati i ljutiti. Blagajnica je uzela i otrgnula gornji dio računa na kojemu je bilo njihovo ime, adresa i datum transakcije. Jednostavno su nam naplatili 360 eura", zaključio je prevareni turist i dodao da su inače imali dobro iskustvo sa svim drugim restoranima i ljudima na Mikonosu, ali upozoravaju na iskustvo s ovim restoranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Sunce nemilice prži, temperature rastu. Ludo stanje i na Hitnoj: Turistica na Visu preminula nakon zarona'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo