situacija sve napetija / Nove kaznene prijave zbog zagađenja vode u Slavonskom Brodu: Duspara nastavio sa žestokim optužbama

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Marić: 'Ne bih rekao da je bilo zataškavanja u slučaju ekološke katastrofe u slavonskobrodskom vodovodnom sustavu'

4.4.2018.
11:45
Ivica Galović/Pixsell
VOYO logo

Nastavlja se prepucavanje u Slavonskom Brodu. Direktor Vodovoda u Slavonskom Brodu, Stjepan Aščić, rekao je danas da će vjerojatno podnijeti kaznene prijave.

"Ja ću danas vjerojatno podnijeti kaznene prijave za netočno informiranje i klevetu i sazvati sjednicu nadzornog odbora. Gradonačelnik uvijek ima moj mandat na raspolaganju u ovoj kriznoj situaciji i pod ovakvim optužbama", rekao je Aščić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li tužba biti podignuta protiv ministra Tomislava Ćorića, Aščić nije konkretno odgovorio. 'Moram analizirati što je točno tko rekao i na osnovu toga ćemo postupiti', rekao je. 

Na konferenciji je bio i gradonačelnik Mirko Duspara koji je rekao kako "svaljivati odgovornost s jednih na druge, to ne ide".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ministra se očekuje da zaštiti građane. Da ima imalo morala dao bi već u petak ostavku jer ovo je njegov resor. Izlila se određena količina naftnih derivata, on nije dao nikakvu izjavu, nažalost, to se može dogoditi samo u Hrvatskoj", rekao je Duspara. 

POGLEDAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Čermak: 'Optužbe su laprdanja. Crodux nije kriv za onečišćenje'

>> Ekološki incident u Slavonskom Brodu postao politički: razgovarali smo s obitelji koja 5 dana živi bez tekuće vode!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Duspara za RTL Danas odgovorio Ćoriću: 'Ministar je stao na stranu krupnog kapitala, a ne građana! Treba dati ostavku!'

>> Ministar prebacuje lopticu na lokalnu vlast: ‘Još 2010. ste trebali promijeniti filter!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Zbog onečišćenja vode u Slavonskom Brodu gradonačelnik i Vodovod kazneno prijavili nepoznatog počinitelja

>> Duspara naložio vlastitu analizu tla i upozorio: 'Ovdje se taji što se zapravo dogodilo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić: Ne bih rekao da je bilo zataškavanja u slučaju ekološke katastrofe u slavonskobrodskom vodovodnom sustavu

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u srijedu kako smatra da nije bilo zataškavanja u slučaju ekološke katastrofe u slavonskobrodskom vodovodnom sustavu te je poručio da se politička prepucavanja trebaju u ovom slučaju staviti sa strane te se fokusirati na nalaženje rješenja kako bi građani što prije mogli dobiti pitku vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih rekao da je bilo ikakvih zataškanja, znate i sami da su i predsjednik Vlade i dobar dio Vlade, uključujući ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića odmah bili u Slavonskom brodu i angažirani u potpunosti da se pronađe rješenje. Mislim da se sada na to treba fokusirati i pustiti prepucavanja za neke druge prilike. Preozbiljne su to stvari i tu treba brinuti i skrbiti o građanima", kazao je Marić novinarima uoči užeg kabineta Vlade upitan za komentar na tvrdnje slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare da se slučaj istjecanja naftnih derivata na zapadnom ulazu u Slavonski Brod pokušao zataškati.

"Mislim da se sada svi fokusiraju na analizu zašto i tko je do toga doveo, mislim da se prije svega treba fokusirati na nalaženje rješenja, a o ovome će se potom razgovarati i pronaći tko je za to odgovoran", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano uz političke prepirke, ustvrdio je da to općenito nije dobro, poručivši da građane prije svega zanima i treba zanimati da dobiju pitku vodu što prije.

Pohvalio je pripadnike Crvenog križa i Hrvatske vojske koji su na sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak išli po kućama i nemoćnim ljudima donosili pitku vodu. "Ova naša vječna solidarnost i dušebrižništvo i u ovom se slučaju pokazala na djelu što pohvaljujem te se zahvaljujem svima koji su u tome sudjelovali. Bitno je da se pronađe rješenje što prije te da se omogući dotok pitke vode svim građanima", kazao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo