Promjena kalendara / Nova organizacija školskih praznika: Uvode se jesenski, dok se zimski dijele na dva dijela

Image
Foto: Guliver/Thinkstock/Arhiva

Odluku su donosile škole, a svoj izbor Ministarstvu obrazovanja morali su dostaviti do kraja ovog tjedna

16.6.2019.
22:36
Guliver/Thinkstock/Arhiva
VOYO logo

Mogućnost da uvede više kraćih odmora iskoristilo je 159 osnovnih i srednjih škola koje tako sljedeće školske godine uvode jesenske praznike, a zimske dijele na dva dijela. Riječ je o 11,69 posto školskih ustanova koje su odlučile uvesti više kraćih odmora. Odluku su donosile škole, odnosno njihovi osnivači, a svoj izbor Ministarstvu obrazovanja morali su dostaviti do kraja ovog tjedna, kada je i službeno istekao rok za odluku o organizaciji praznika za sljedeću 2019./2020. školsku godinu, piše Večernji list.

Ponuda se sastojala od četiri modela organizacije praznika, a većina se odlučila za postojeći sistem bez izmjena ili novi model kojim se uvode jesenski praznici, dok se zimski dijele na dva dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene u organizaciji praznika neće biti u Zagrebu, kao ni u školama čiji su osnivači Virovitičko-podravska županija, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska te Splitsko-dalmatinska županija.

Bez obzira na konstrukciju praznika, nastava se mora organizirati u najmanje 160 nastavnih dana, a prvi dan škole za sve učenike je 9. rujna 2019. Kada se vrate u školske klupe, učenici osnovnih škola dobiti će udžbenike koji se nabavljaju iz proračuna, dok će srednjoškolcima roditelji morati udžbenike kupiti sami, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo