'Tehnički' problemi odgodili povećanje plaća

Vlada brusi zadnje detalje rebalansa proračuna. Po treći put ove godine smanjit će projekciju o rastu BDP-a i priznati da nije uspjela srezati rashode te da je krivo planirala prihode.

29.10.2014.
20:55
VOYO logo

Na sjednicu Vlade stižu i izmjene poreza na dohodak, koje će značiti veće plaće za više od milijun zaposlenih. Međutim, kako doznaje RTL, povećanje plaća moglo bi ipak biti odgođeno do iza Nove godine.

Prema neslužbenim informacijama, obećano smanjenje poreza na dohodak odgađa za siječanj iz tehničkih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović: Tko je odgovoran kada pukne parket? Vlada

Premijer Zorana Milanovića muče velika očekivanja građana.

"Očekivanja ljudi su u svakom trenutku usmjerena prema Markovom trgu, Vladi, Banskim dvorima. Kad nema za plaće, a ima, ali teoretski - tko je odgovoran: Vlada! Kada pukne parket, tko je odgovoran? Vlada! Kad se oljušti tapeta, opet Vlada! Ne može Vlada biti odgovorna za sve", izjavio je premijer Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad BDP-a za 0,7 posto

Ali za katastrofalno stanje u državnoj blagajni i gospodarstvu, nema tko drugi biti.

Vlada će u četvrtak rebalansom priznati poraz i ponovo smanjiti procjenu rasta BDP-a. Prvo su tvrdili da će rasti za 1,3 posto, pa smanjili očekivanja na minimalan rast od 0,2 posto, pa na nulu. No, sada će rebalansom priznati kako će gospodarstvo pasti za 0,7 posto. Vladin optimist obećava da će bolje biti iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prihodnoj strani opčekujemo konačno rast s obzirom da projiciramo rast BDP-a u 2015. godini oko pola posto", kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo