Francuska 'uništila' Švedsku / 'Ništa nije gotovo, moramo čvrsto ostati na zemlji': Červar i Štrlek spuštaju loptu na zemlju

Na konferenciji za medije nakon utakmice izbornik Lino Červar bio je ozbiljnog raspoloženja jer su ga zasmetale uvrede kojima je napadan zadnjih dana

20.1.2018.
22:23
VOYO logo

"Imam visoko mišljenje o norveškom poimanju rukometne igre. Znao sam da će to biti težak meč. Mislim da smo zasluženo pobijedili, jer naša je obrana danas igrala jako dobro i uspjeli smo na određeni način smanjiti njihovu tranziciju prema naprijed, što je njihovo najjače oružje. Naš napad je bio raznovrstan. Svi su dali svoj učinak. Imali smo realizaciju šuta 71 posto, što je jako visoko", uvodno je kazao Červar na konferenciji za medije nakon utakmice.

"Pobjeda je važna jer imamo tri vrhunske reprezentacije, Francusku, Švedsku i Norvešku. Te momčadi imaju lidere. A mi smo bez svojeg lidera Duvnjaka pokazali fantastičnu igru, ponašanje. Bio je to jedan moderan rukomet", istaknuo je izbornik, kazavši da tek predstoji najveće iskušenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa nije gotovo, još se igra. Imamo par slobodnih dana za regeneraciju. Ništa nije gotovo, čvrsto sam na zemlji. Ne trebamo nakon ovog radovanja ući u euforiju, nego ostati mirni, trezveni i to pokazati u narednoj utakmici. Toplo se zahvaljujem publici koja nas je podržala. Moram pohvaliti i Zagreb i Split na tome što su srcem prihvatili našu reprezentaciju i dali nam veliki vjetar u leđa", kazao je Červar.

Izbornik je bio rezerviran nakon utakmice jer su ga zasmetale uvrede kojima je napadan zadnjih dana. "Ako se vrijeđa čovjeka koji je 165 puta vodio reprezentaciju, koji je svjetski i olimpijski pobjednik, onda je to žalosno za ovu državu. Nadam se da će ju naša djeca i unuci bolje urediti. Ali ja se s tim sada moram nositi, kao i moja obitelj. Bilo je mjesta kritici, ali treba čuvati ponos i dostojanstvo svakog čovjeka", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač utakmice Manuel Štrlek, koji je zabio šest golova ali i podijelio nagradu s Ivanom Stevanovićem, istaknuo je koliko je Francuska moćna. "Imamo još jednu utakmicu u kojoj moramo pobijediti. Bit će jako teško, jer je Francuska danas uništila Švedsku, koja je zabila samo 17 golova u 60 minuta, što dovoljno govori o njihovoj obrani. Ali imamo šansu, imamo i navijače i borit ćemo se do zadnje minute.

Norveški izbornik Christian Berge nije bio zadovoljan obranom. "Čestitam Hrvatskoj, igrali smo najbolju utakmicu dosad na turniru. Igrali su vrlo brzo, zadajući nam puno problema. Nismo iskoristili ključne prilike, a obrana nam nije bila dovoljno dobra", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo