VAPAJ SPLITSKE MAJKE / Nina Kuluz ekskluzivno za RTL uoči ovrhe: 'Odvode Cesarea ocu koji ga nijednom nije ni nazvao!'

Novi pokušaj ovrhe nad devetogodišnjim Cesareom zakazan je za u 9 sati 7. veljače ove godine. Pokušat će se provesti sudska odluka prema kojoj majka Nina Kuluz mora predati dijete ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju

28.1.2018.
13:41
VOYO logo

RTL je razgovorao s Ninom Kuluz uoči najavljenje nove ovrhe. Teška srca nam je kratko rekla: "Ja još uvijek očekujem da se mom djetetu konkretno pomogne. Znači moje dijete ne zaslužuje da ga se tretira kao predmet. On ima svoja prava, ima devet godina. Već godinu dana on ne vidi svog oca, taj otac ima pravo na viđanje i nitko mu ne brani. Nije ga niti jednomn nazvao i to ove institucije dosad ne zanima i ne daju nikakvu važnost toj činjenici."

Istovremeno je Nina Kuluz temeljem nepravomoćne presude u Italiji osuđena na tri godine i 4 mjeseca zbog ilegalnog odvođenja sina. Zbog toga ima mjeru po kojoj se svaka dva tjedna mora javiti talijanskoj polciji. Dužna je između ostalog ocu djetata isplatiti 50 000 eura. Na dan kada je opet zakazana ovrha nad njenim sinom, Nina mora biti u Italiji prema odluci talijanskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski odvjetnik Nine Kuluz, Mišo Živaljić napominje i da se nakon dvije neuspjele ovrhe nad automobilom odustaje od postupka, tako da mu nije jasno kako se treći put pokušava provesti ovrha nad djetetom. 

"Ukoliko bi se zaista ovrha provela došlo bi do kršenje same konvencije a to je haaška konvencija o građansko pravnim aspektima međunarodne otmice djece. Ta konvencija ima u sebi članak 13. koji izričito govori o izuzecima provođenja ovakvih postupaka i upravo smatramo da se taj izuzetak događa u ovom predmetu, jer je ova ovrha je stara preko 6 godna. I mi ne znamo što bi sud želio napraviti sa takvim jednim uvjetno rečeno nasilnim otimanjem dijeteta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nina Kuluz poručuje: "Hoće li Hrvatska stati u zaštitu svog djeteta?! Hoće li zaštiti moje dijete to je ono što ja očekujem. "

Tisuće Splićana i drugih koji podržavaju Ninu Kuluzu u borbi za sina najavili su opet doći i pokušati spriječiti odvođenje njenog sina u Italiju 7. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor s Ninom Kuluz pogledajte u RTL-u Danas u 16.30!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo