NEZGODA PREMIJEROVE SVITE: / Sudarila se dva Audija iz Plenkovićeve pratnje, vozač nije držao distancu

Image

Dva Audija iz pratnje premijera Andreja Plenkovića sudarila su se u utorak na ulazu u Makarsku

17.2.2021.
13:29
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u jučerašnjem je posjetu južnoj Dalmaciji svratio i do Makarske. No, prije nego što je stigao, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila iz njegove pratnje. Srećom, sve je prošlo samo s manjom materijalnom štetom.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je portalu Makarska danas da se nesreća dogodila u 11:53 u Krvavici na kolniku državne ceste D-8. Prouzročio ju je vozač Audija zagrebačkih registracija, jer, prometujući južnom trakom u smjeru istoka, nije držao dovoljan razmak te je udario u vozilo iz pratnje ispred sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač je zbog toga dobio prekršajni nalog, ali nije poznato je li u nekom od dva vozila koja su sudjelovala u nesreći bio i Plenković. O svemu se oglasio i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

"U jučerašnjoj prometnoj nezgodi kod Makarske sudjelovala su dva vozila UZOP-a (Ured za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske), a ne službena MUP-ova vozila koja čine štićenu kolonu i vozila pod pratnjom. UZOP-ovi automobili nisu bili dio štićene kolone vozila prigodom dolaska predsjednika Vlade u Makarsku, već su se vozili iza i nažalost sudjelovali u prometnoj nezgodi. Nadležna policijska uprava izvršila je očevid te je vozaču izdan prekršajni nalog", pojasnio je Milić na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo