METEOALARM IZDAO UPOZORENJE /

Nevrijeme poharalo obalu: vjetar rušio stabla, kiša poplavila ceste, u Puli se urušio kameni zid

Meteoalarm je za danas izdao niz upozorenja. Za Istru i Kvarner zbog olujne bure, dok je za područje Slavonije, srednjeg i južnog Jadrana izdano žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom

22.8.2016.
11:05
VOYO logo

Istru i dijelove Dalmacije sinoć je poharalo olujno nevrijeme. Obilna kiša padala je u dijelovima Istre, a nevrijeme je ponegdje bilo izraženije s obilnim padalinama koje su poplavile ceste u Novigradu.

U autokampu Orsera u Vrsaru jedno je stablo palo na kamp kućicu, a pritom je jedna osoba ozlijeđena. U Puli se zbog nevremena urušio derutni kameni zid visine oko tri metra, javlja Regional Express

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jakoga vjetra i nevremena došlo je do pucanja stabla i u Šibeniku. Na Baldekinu je stablo palo na prometnicu i srušilo stup javne rasvjete. 

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

(Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Munje su parale nebo u Istri i Dalmaciji, ali i Slavoniji, gdje je također padala jaka kiša. 

Meteoalarm je za danas izdao niz upozorenja. Za Istru i Kvarner izdano je narančasto upozorenje zbog olujne bure, dok je za područje Slavonije, srednjeg i južnog Jadrana izdano žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognozi DHMZ-a danas ujutro će biti u većem dijelu zemlje oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom, a zatim će se djelomično razvedriti. Oborina će se najdulje zadržati u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije, gdje su mogući izraženiji pljuskovi, dok će najsunčanije biti na sjevernom Jadranu.

Puhat će uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaka, mjestimice i olujna bura. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 28 Celzijevih stupnjeva.

U utorak će biti pretežno sunčano i vjetrovito. U kopnenim predjelima još povremeno oblačnije, osobito na istoku zemlje gdje je još moguće i malo kiše. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni vjetar, a na Jadranu i dalje jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 26, a na Jadranu od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo