rezali i asfalt / Tonkica i Bobi zaglavili u kanalizaciji: Cijeli Mačkovec se digao na noge da ih spasi

Image
Foto: A.H./eMeđimurje

Nije bilo druge nego krenuti rezati asfalt i pokušati otvoriti cijev s druge strane

6.6.2019.
8:42
A.H./eMeđimurje
VOYO logo

Lijepa priča iz Mačkovca koja će mnoge dirnuti. Spašena su dva psa koji su završili u kanalizaciji.

"Tonkica i Bobi udomljeni su iz našeg skloništa u Mačkovec. Jako su vezani jedan uz drugog. Tonkica voli otići za tragom, a Bobi je uvijek prati u stopu. Pa su tako jučer zbrisali nekako i nije ih bilo sve dok danas popodne nije susjed čuo da psi laju iz kanalizacijske cijevi. Kako su dospjeli u nju, nepoznanica je", kazala je za eMeđimurjeAleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog azila Prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, iz šahta se do njih nije moglo iako su vatrogasci prvi stigli na mjesto događaja i pokušali no oni su očito bili previše prestrašeni da izađu sami van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lice mjesta tada su stigli i djelatnici Međimurskih voda, HGSS-a, dogradonačelnik Mario Medved. Uz pomoć pokretne kamere uspjelo ih se locirati na udaljenosti od 2 metra od šahta u cijevi na dubini od gotovo 2 metra.

Nije bilo druge nego krenuti rezati asfalt i pokušati otvoriti cijev s druge strane kako bih se s tom kamerom lagano poguralo prema van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa Autoprijevoza i niskogradnje Branka Žganeca stigli su odmah na poziv i obavili sve potrebe radove kako bi se došlo do cijevi i potom su ih izgurali van, hladne, mokre, prestrašene, ali čitave.

"Ogromno hvala našim vatrogascima kojima ovo nije prvo spašavanje životinja, HGSS-u, Međimurskim vodama, Branku Žganecu i svim dragim ljudima koji su pomogli savjetom, kopanjem, dozivanjem... hvala dogradonačelniku Medvedu što je došao na lice mjesta i koordinirao cijelu akciju sa svim službama. Kao što rekoh... ponosna na naš Grad!", poručila je Aleksandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo