LOŠE VIJESTI, S PETKOM NISU PROŠLI SVI PROBLEMI... Oglasio se Vakula: / Još ćemo se strpjeti, evo kad se vraćaju pravo ljeto i vrućine

Image

Nakon svježijeg vremena još i u nedjelju, od ponedjeljka će ponovno biti toplije, sve češće i vruće

3.8.2019.
11:20
VOYO logo

Početak produljenog vikenda bit će nešto svježiji od radnog dijela tjedna te poprilično nestabilan, javio je meteorolog Zoran Vakula za HRT. Uz sunčano vrijeme, bit će mjestimičnih pljuskova i grmljavine, na Jadranu i ponegdje umjerenu i jaku buru i sjeverozapadni vjetar.

Od sutra će biti mirnije, stabilnije i sunčanije, no ne baš sasvim suho. Ponedjeljak ponovno donosi toplije vrijeme, uskoro u većini krajeva i vruće, kaže Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota - svježije, još ponegdje nestabilnosti

I u subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu još biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni. Najniža temperatura od 16 do 18 °C, a najviša dnevna 25 ili 26 °C.

Podjednaka će biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz malo stabilnije i sunčanije vrijeme, ali ne posvuda, pa su nakon noćnih kojegdje - pljuskovi i grmljavina tijekom petka moguće uglavnom u Podravini i Međimurju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana će i u gorju, vjerojatno i u unutrašnjosti Istre, uz djelomice sunčano vrijeme biti novih razvoja oblaka i nestabilnosti. Na sjevernom će pak Jadranu nakon noćnih pljuskova i grmljavine te ponegdje umjerene, većinom podno Velebita i jake bure, lokalno i s olujnim udarima - danju biti uglavnom suho, pa i prevladavajuće sunčano, uz gdjegod umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Podjednako vjetrovito i u Dalmaciji, uz u noći prolazno valovito more, danju pak malo do umjereno valovito. Uz obalu će pljuskova, grmljavina, ponegdje i olujnog nevremena biti u noći, samo rijetko i ujutro, a u unutrašnjosti su mjestimice mogući i poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na jugu Hrvatske će najnestabilnije biti u noći i ujutro, a tijekom prevladavajuće sunčanoga dana još samo ponegdje postoji mogućnost pljuskova i grmljavine. Nakon prolazne bure, većinom umjerene, danju će puhati maestral.

Od nedjelje sunčanije, zatim i toplije, ali i dalje ne sasvim stabilno

Nakon svježijeg vremena još i u nedjelju, od ponedjeljka će ponovno biti toplije, sve češće i vruće, i to ne samo u unutrašnjosti Dalmacije nego i u sjevernijim kopnenim krajevima. I pritom većinom sunčano, ali i dalje ne sasvim stabilno pa će biti poslijepodnevnih razvoja oblaka, ponegdje i pljuskova s grmljavinom, osobito u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na Jadranu u nastavku produljenoga vikenda i novoga tjedna pretežno suho i sunčano, s temperaturom uglavnom oko prosječne za početak kolovoza, pa će noći biti uglavnom tople, a dani vrući - ali ne odviše, uz buru i maestral. Sredinom pak sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za jugo, zatim i nove pljuskove.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo