dugotrajni loši rezultati / Nema više 'Crocsica'?! Poznata tvrtka obuće zbog gubitaka zatvara svoje tvornice!

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Crocs ističe kako zatvara vlastite tvornice kako bi 'uhvatili korak s rastućim tržištem'

11.8.2018.
10:40
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Poznati brend obuće Crocs, koji nam je dao jedne od najsimpatičnijih i najpopularnijih natikača, na žalost svih obožavatelja njihovih proizvoda, objavio je kako uskoro prekida s radom. 

Iz Crocsa u priopćenju ističu kako upravo rasprodaju proizvode iz posljednje dvije tvornice u Meksiku i Italiji, a glavna dobavljačica Carrie Teffner 2019. godine odlazi iz tvrtke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina odluka o odlasku došla je nakon poveće redukcije firme - u kratkom razdoblju zatvoreno je 28 od ukupno 558 trgovina Crocsa širom svijeta, a do kraja ove godine planira ih se zatvoriti još 132.

Crocs ističe kako zatvara vlastite tvornice kako bi 'uhvatili korak s rastućim tržištem', te kako će svoju proizvodnju prenijeti na vanjske suradnike. Inače, sjedište ove tvrtke osnovane 2002. godine je u kanadskom Torontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2014. godine pa do danas, tvrtka Crocs bilježi polagani, ali konstantni pad cijena dionica. To se promijenilo u srpnju ove godine, kad je firma lansirala novu verziju poznate obuće - Crocsice s cisokim petama, stoga vijest o zatvaranju tvornica dolazi kao iznenađenje za sve upućene u modnu industriju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo