HRVATSKA JE PRESKUPA: / Sedmodnevni odmor u Grčkoj nude za 50 eura!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
11.4.2016.
7:04
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Međutim u agencijama koje posreduju u putovanjima građana Srbije prema Hrvatskoj nema takvih podataka, piše Slobodna Dalmacija.

Sedam dana u Grčkoj za 50 eura!

Turistički profesionalci ističu, naime, da je za većinu gostiju iz Srbije Hrvatska skupa zemlja za odmor i teško im može biti zamjena za nevjerojatno niske cijene kojima ih mame Grčka, Bugarska ili Crna Gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, ovih dana se u Srbiji nudi sedmodnevni odmor u svibnju i lipnju u grčkom Halkidikiju s uključenim prijevozom autobusom za nevjerojatnih 50 eura!

Grci su takvu cijenu ponudili onim srpskim agencijama koje su popunile kapacitete u Grčkoj u srpnju i kolovozu, pa im ponudile ovako povoljan smještaj nadajući se da će gosti ipak nešto potrošiti. Dotle se u Hrvatskoj teško može naći ikakav aranžman u solidnom hotelu za manje od 450 eura na tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAMJENIK MINISTRA TURIZMA NE PODNOSI TURISTE: /

Napušta hotel kad su u njemu Srbi, psuje Japance

Image
ZAMJENIK MINISTRA TURIZMA NE PODNOSI TURISTE: /

Napušta hotel kad su u njemu Srbi, psuje Japance

I ove godine oko 116.000 gostiju iz Srbije

U hrvatskim turističkim agencijama također nisu uočili povećani interes gostiju iz Srbije, pa se pretpostavlja da će i ove sezone u Hrvatsku doći oko 116 tisuća gostiju iz Srbije, koliko ih je bilo lani, a koji su ostvarili 696.631 noćenje.

"Nemamo baš nikakvih naznaka da bi tržište Srbije bilo nešto drugačije ove godine nego lani. Štoviše, izgleda da je interes čak i manji jer im je Hrvatska preskupa. Njihova omiljena destinacija je Grčka, koja se cjenovno ne može uspoređivati s nama jer su im cijene i do tri puta niže u nekim turističkim paketima, a tržište Srbije reagira dobro na niske cijene. Grčka tu prednjači ove sezone, ali i Egipat, Tunis i Turska nisu se predali i sigurno će brojnim jeftinim avionskim vezama pokušati dobiti i dio tržišta Srbije", kaže Ivan Pukšar iz „Kompasa“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, interes turista iz Srbije najveći je za Istru, Krk, Korčulu, Kvarner i dio Dalmacije oko Splita. Znantno manje se prodaju aranžmani oko Zadra i Šibenika, a interes za Dubrovnik je slab jer i je skup. Uostalom, kao i domaćim turistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo