'NE PREGOVARAMO S EKSTREMISTIMA': / Vrdoljak oštro o preslagivanju većine

Image

Bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u emisiji RTL Direkt ponovio je da njegov HNS nema namjeru ulaziti u bilo kakve kombinacije s HDZ-om.

20.4.2016.
23:43
VOYO logo

"Više desetaka puta sam ponovio da nećemo ući u ovu Vladu. HNS je završio svoje unutarstranačke izbore. Točno smo definirali svoj program. Nećemo nikada sjesti za stol s ekstremistima i populistima. Nitko ne treba računati na nas. Mi smo konstruktivna oporba", rekao je Vrdoljak dodavši da je u to apsolutno siguran te da se s ljudima iz HNS-a ne treba kalkulirati.

Na pitanje zašto prošla Vlada nije htjela ići na dogovor s MOL-om nego ih je tužila, Vrdoljak odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš postupak je odgovor na njihovu pokrenutu arbitražu. Mi smo prije toga imali pisani dokument i nudili sporazum da ne pokreću arbitražu i ne naplaćuju tih 2,5 milijuna kuna, 3 milijarde kuna. To je arbitraža u Wahingtonu koju je pokrenuo MOL tereteći Hrvatsku za neizvršavanje ugovora koje je potpisao Sanader. Zamolio sam ih da to ne čine, nego da se pokušamo dogovoriti. Oni su inzistirali. Tada smo mi pokrenuli arbitražu kao odgovor. Dokaz nisu bili sudski procesi u Hrvatski, nego oni koje smo donijeli na arbitražu koji pokazuju da je do ugovora došlo na ilegalne načine i ne poštujući proceduru Vlade. Ja sam optimist i vjerujem da ćemo tu arbitražu dobiti."

Otkrio što je znao o Petroviću

Rekao je i kako se slaže da je dogovor uvijek bolje rješenje, ali ne i dogovor "da 'ubijem' Inu, da ugasim rafinerije i proizvodnju, platim im tri milijarde kuna i pretvorim sve u malu podružnicu MOL-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o našoj poziciji u arbitraži u Londonu, Vrdoljak je istaknuo kako je uvjeren da će pravda na kraju pobijediti.

"Dokazi koje iznosimo vjerujem da će pokazati kako su ugovori sklopljeni na nelegalan način i da ih treba poništiti, a ne platiti odštetu. Jesam optimist, ali nisam toliko neozbiljan da više komentiram", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li mu poznata ikakva uloga Joze Petrovića u cijeloj toj priči, Vrdoljak odgovara:

"Tada jest, ali kada sam se uhvatio toga znao sam da će me svatko privatno, poslovno i politički pokušati diskreditirati. Nisam htio prostituirati situaciju na dnevnopolitičkoj razini, ali sada informacije polako izlaze van. Bio sam jako informiran o cijelom procesu, ali nije bilo pametno da se to tako na van komunicira."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo