NE ČEKA NAS NIMALO UGODAN TJEDAN: / Vakula najavio nove drastične promjene u kratkom roku, neki će imati problema

Image

Nakon što su naši meteorolozi otkrili kakvaa nas zima očekuje, Zoran Vakula iznio je detalje za idućih nekoliko dana

4.12.2018.
8:00
VOYO logo

Za razliku od prošlog tjedna, kada je na kopnu bilo i cjelodnevnih "minusa", a poneki je izmjeren i blizu mora, ponedjeljak je prošao s temperaturama između 10 i 16 stupnjeva Celzija. U utorak se nastavlja zatopljenje, ali su srijedu opet osjetni minusi.

Već u četvrtak opet slijedi porast temperature, pa za vikend novi pad, koji će vjerojatno razveseliti ljubitelje temperature primjerene prosincu, kakva bi mogla potrajati barem sljedeća dva tjedna. No, prije toga valja nam izdržati i skokovite promjene tlaka, koji će tijekom utorka naglo porasti, a od četvrtka ponovno padati. Za meteoropate nimalo ugodan tjedan, piše Zoran Vakula u svojoj prognozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKI METEOROLOZI OBJAVILI VELIKU PROGNOZU: /

Ako ste se zapitali kakva će biti zima, evo odgovora

Image
HRVATSKI METEOROLOZI OBJAVILI VELIKU PROGNOZU: /

Ako ste se zapitali kakva će biti zima, evo odgovora

O utorku detaljno

Iznoseći detalje za HRT, Vakula navodi kako će u utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom biti oblačno, uz povremenu mjestimičnu kišu u malim količinama. Ujutro će ponegdje biti i magle. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 3 °C, a najviša poslijepodnevna od 8 do 10 °C.

Kišu predviđa i ponegdje u središnjoj Hrvatskoj, no ipak s više sunčanog vremena. Bit će i toplije nego na istoku zemlje. Veće odstupanje od prosječne temperature bit će u gorju, a i na sjevernom Jadranu će biti toplo kao rijetko kada na blagdan Svete Barbare. Prijepodne se može očekivati nešto oblaka i kiše, a poslijepodne većinom sunčano uz sjeverozapadnjak, gdjegod i umjeren, prema večeri sve češću i jaču buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo do umjereno valovito more bit će i na srednjem Jadranu, gdje će, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, još i poslijepodne biti povremene kiše, a potpuno razvedravanje slijedi navečer, s jačanjem bure. Prije nje će biti najprije slabog do umjerenog juga, zatim sjeverozapadnjaka, na otvorenome vjerojatno i jakog.

I na jugu zemlje u utorak će biti umjereno do znatno oblačno, uz povremenu mjestimičnu kišu te relativno toplo, uz temperaturu zraka samo u unutrašnjosti ujutro nižu od 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od srijede - promjenljivo, bura, mraz

U nastavku tjedna većinom malo manje toplo, ali na Jadranu i dalje barem oko prosječne temperature za ovo doba godine. U srijedu sunčano, uz umjerenu i jaku buru, ponegdje i s olujnim udarima, koji će otežavati normalno prometovanje, a za neke skupine vozila ga vjerojatno i kratkotrajno prekinuti. Od četvrtka opet na većini Jadrana promjenljivo, uglavnom uz jugo, koje će u najkišovitiju subotu vjerojatno biti i jako.

Kad je riječ o kopnenom dijelu zemlje, srijeda će biti suha i djelomično sunčana, ponegdje uz maglu. U četvrtak će biti oblačnije, dok će već u petak biti i povremene kiše, najprije uglavnom u unutrašnjosti Istre i u gorju, od petka i drugdje. Tijekom subote slijedi pad temperature, pa će u gorju vrlo vjerojatno biti i snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo