NE BIRAJU SE RIJEČI / Nastavlja se raskol sindikalista: 'Stipić je više rekao o sebi nego o nama. Ucjenjuje ljude!'

Image
Foto: Pixsell

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem udarila je na predsjednika Sindikata Preporod Željka Stipića

6.12.2019.
12:20
Pixsell
VOYO logo

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) održao je konferenciju za medije povodom prekinutog štrajka te postignutog dogovora s Vladom.

A prvi je istupio pred predstavnike medija BranimirMihalinec, predsjednik NSZSŠH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borba traje godinu dana i točno godinu nakon objave borbe za povećanje koeficijenata, Vlada je pristala povećati koeficijente svima koji rade u sustavu obrazovanja. Napravili smo kompletne izračune za sve za koje je postignut sporazum", kazao je Mihalinec pa brojkama objasnio što priča:

"Za spremačicu smo izborili 418 kuna veću plaću, 442 kune za kuhara, vozača - koji nije dobio ništa, jer smo ga izdali. Referent je dobio 483 kune, govorili su da smo ga izdali... 526 kuna dobit će voditelj računovodstva. Tajnici i računovođe, to su oni koji su dobili najveće povećanje, ali nisu dobili ništa jer su izdani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je još jednom i da se nenastavnom osoblju kroz dodatke osiguralo povećanje od 6,11 posto, jednako kao i nastavnom osoblju kroz koeficijente.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem odlučila se odgovoriti kritičarima, ponajprije predsjedniku Sindikata Preporod Željku Stipiću, kojem smeta činjenica da se članstvo ništa nije pitalo oko Vladinog prijedloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo prodali nenastavno osoblje. Osigurali svima 6,11 posto. Mi nismo sindikati koji smo dijelili ljude i ostali smo dosljedni od početka do kraja. Lako je biti general nakon bitke. Moje pitanje je gdje je taj sindikat i koliko je minuta štrajkao? Ako nisu ostvareni rezultati, onda Preporod treba biti u štrajku. Gdje je borba čelnika sindikata? Vjerodostojnost treba zaslužiti", naglasila je Šprem pa dodala:

"Stipićeve riječi nažalost govore više o njemu nego o nama. Oni su tražili rast plaća, a mi koeficijente jer nam je bilo bitno jedinstvo. A što Preporod radi? Ucjenjuje ljude, to je moja pra reakcija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo