Studentski zbor apelira na studente /

Nastavlja se niz prijava za seksualno uznemiravanje na fakultetima: Na Filozofskom se javile četiri žrtve

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock

'Drago mi je da se ovakva inicijativa pokrenula i drago mi je što smo već više puta slučajeve zlostavljanja na Fakultetu rješavali veoma uspješno'

23.1.2021.
10:50
Ilustracija/Thinkstock
VOYO logo

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu obratio se bivšim i sadašnjim studentima te ih pozvao da ako su doživjeli seksulano uznemiravanje na Fakultetu da im se jave.  Objava je nastala kao javna podrška regionalnoj inicijativi Nisam tražila, ali i nakon što su se među svjedočanstvima našle i objave studenata FFZG-a, prenosi Studentsk.hr.

"Nažalost, među svjedočanstvima smo dosad imali prilike pročitati i o neugodnostima koje su doživjele i kolegice s našeg Fakulteta. Jedna tijekom prakse u MSU Zagreb od strane osobe zaposlene u toj instituciji, druga od strane osobe zaposlene na samom Filozofskom fakultetu. Našim kolegicama, ali i svima ostalima koji su iznijeli svoje svjedočanstvo na spomenutoj stranici, želimo zahvaliti na hrabrosti", pišu studentski predstavnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Još jedna mučna objava /

Hrvatska glumica ispričala: 'Smanjivala sam se i gasila godinama, a dugo vremena krivila sam sebe'

Image
Još jedna mučna objava /

Hrvatska glumica ispričala: 'Smanjivala sam se i gasila godinama, a dugo vremena krivila sam sebe'

Do sada javile su se četiri  osobe 

Studentskoj pravobraniteljici na Filozofskom fakultetu Normi Trkovnik za sada su joj se javile četiri osobe koje su doživjele nekakav oblik zlostavljanja ondje, od kojih su dvije osobe imale identičan slučaj. Ispostavilo se da se uistinu radi o dvije različite osobe s identičnom pričom koje se međusobno ne znaju, a obje su priče vezane uz istog profesora. Moguće je da se radi o osobi s razvijenom strategijom, Trkovnik za Studentski.hr kaže kako vjeruje da nijedna od ovih cura nije prva žrtva nasilja tog profesora.

"Drago mi je da se ovakva inicijativa pokrenula i drago mi je što smo već više puta slučajeve zlostavljanja na Fakultetu rješavali veoma uspješno, bez obzira na to radilo se o tome da uznemirava nekakav profesor ili samo netko tko izvana dolazi posjetiti naš Fakultet ili Knjižnicu. Potičem da se još više ljudi javi ako su, nažalost, prošli takvo iskustvo na Fakultetu, mi ćemo učiniti sve da ga probamo riješiti", zaključila je pravobraniteljica Trkovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji imaju neugodno i/ili traumatično iskustvo mogu joj se javiti putem njezinog Facebook profila, Facebook stranice Ured studentskih pravobranitelja na kojoj je dostupan i kontakt broj te putem e-adrese studprav@ffzg.hr. Onima koji to učine zajamčena je anonimnost i potpuna pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo