i o arbitraži u slučaju Ina-MOL / Nastavak suđenja Ivi Sanaderu: 'Istina je da je sve ovo namještaljka'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sanader je kratko komentirao kako očekuje da svjedoci kažu istinu

7.11.2017.
10:20
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a suđenje u slučaju afere Fimi media vodi sutkinja Irena Kvaternik.

Prije nego što je ušao na sud, Sanader je kratko komentirao kako očekuje da svjedoci kažu istinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A istina je da je sve namještaljka", ustvrdio je. 

Također je komentirao arbitražu u slučaju Ina-MOL. Sanader je istaknuo da je Hrvatska ušla u sukob sa svima zbog toga što vjeruje nevjerodostojnom svjedoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nastavak suđenja Ivi Sanaderu: 'Istina je da je sve ovo namještaljka'

Image

Nastavak suđenja Ivi Sanaderu: 'Istina je da je sve ovo namještaljka'

"Cijela Hrvatska se zaplela u jedan slučaj u kojem vjeruje jednom nevjerodostojnom svjedoku. Znači mi smo ušli u sukob s Mađarima, s Interpolom koji ne prihvaća tjeralicu za Hernadijem, sa švicarskim sudom, sa svima samo zbog Ježićeve izjave da ima pet milijuna koje nikako da pokaže i nikako da uplati Hrvatskoj. Ajmo se već jednom uozbiljiti i završiti taj slučaj. To je cirkus", rekao je prije ulaska na sud.

Podsjetimo, Sanaderova obrana imala je prigovore na istinitost Ježićeva svjedočenja te da je jedno govorio u istrazi, a drugo na sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebački Županijski sud stigao je i sportski novinar Slobodne Dalmacije Zdravko Reić koji je svjedočio o okolnostima svog poznanstva sa Sanaderom.

Kako je prepričao, on i Sanader poznaju se od 1960-ih te da je Sanader iz Austrije bio dopisnik za Sportske novosti. Zbog dobrih veza u Austriji, Sanader je kolegama novinarima pomagao da dođu do poznatih sportaša. Nadoda je kako mu je Sanader tijekom Olimpijade 1984. u Sarajevu pomogao da dođe do poznatog skijaša Pirmina Zurbriggena kako bi s njim napravio intervju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Reićevim tvrdnjama, Sanader je bio posrednik i pri transferu jednog nogometaša, a u Austriji je imao ili radio za tvrtku koja se bavila distribucijom fotografija. Sanader je bio dobrog imovnog stanja tada, a nadodao je kako je imao i kolekciju.

Uskoro opširnije...

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo