sramotan skandal / Naša Mirjana Hrga svjedočila je izgredima u St. Etienneu: 'Francuzi su sigurnosnu provjeru obavljali izuzetno traljavo'

"Od svih navijača izdvajala se jedino skupina mladića sa ribarskim šeširićima koji nisu imali nikakva navijačka obilježja, međutim vidjelo se da njih uopće ne zanima utakmica"

18.6.2016.
18:44
VOYO logo

Među navijačima na utakmici Eura između Hrvatske i Češke bila je RTL-ova voditeljica Mirjana Hrga, koja se za RTL Danas uživo javila iz Italije i prokomentirala cijelu situaciju.

"Par minuta prije kraja susreta obistinili su se svi strahovi, pred našu tribinu je počeo ulaziti kordon specijalaca. Nisu išli na bočnu tribinu gdje je bilo dvije trećine navijača, već striktno u plavu zonu. Među navijačima se nije moglo primjetiti ništa čudno prije susreta. Mi smo na stadion ušli kad je već odsvirana himna, mogu reći da je provjera s francuske strane bila vrlo traljava, nije bilo bitno što piše na karti, na brzinu su nas pregledavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svih navijača izdvajala se jedino skupina mladića sa ribarskim šeširićima koji nisu imali nikakva navijačka obilježja, međutim vidjelo se da njih uopće ne zanima utakmica, i čim sam vidjela da specijalci dolaze ispred tribine, znala sam da je riječ o njima. Ti huligani su nekoliko puta pokušavali povesti ustaške pokliče, no većina ih je nadglasala normalnim i zdravim navijanjem." 

Kako si se osjećala u tim trenucima kao hrvatska navijačica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočarano, poniženo, jadno, kao i nekoliko tisuća naših navijača. Moram reći da su hrvatski navijači ostavili prekrasan pečat, domaći stanovnici nisu mogli vjerovati što vide, promet je bio blokiran, rijeka kockica se slijevala niz glavnu ulicu. S češkim su navijačima pod ruku išli na stadion, taj dio je bio prekrasan, dok ga nisu prekinuli ti huligani, na kraju smo svi poniženi izašli sa stadiona. Ispričali smo se Francuzima, a oni su rekli kako će pamtiti nas, a ne skupinu koja je izazvala nerede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo