NAŠA EUROPARLAMENTARKA OSVOJILA PRESTIŽNU NAGRADU: / 'Posvećujem ju ženama u Hrvatskoj i regiji i njihovoj borbi'

Image
Foto: Twitter Biljana Borzan

Nagrada joj je dodijeljena u kategoriji ženskih prava, a Borzan je napisala da ju 'posvećuje ženama u Hrvatskoj i regiji i njihovoj borbi'.

21.3.2018.
21:48
Twitter Biljana Borzan
VOYO logo

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, na svom je Twitter profilu objavila da je upravo osvojila prestižnu nagradu - EU Oscara.

Nagrada joj je dodijeljena u kategoriji ženskih prava, a Borzan je napisala da ju 'posvećuje ženama u Hrvatskoj i regiji i njihovoj borbi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EU Oscar je nagrada za rad članova Europskog parlamenta na raznim područjima, od okoliša, poljoprivrede, digitalne tehnologije i globalnih trgovinskih sporazuma. Dodijeljuju se svake godine u Bruxellesu od strane časopisa Europskog parlamenta 'Parliament Magazine' u kategoriji ženskih prava. Borzan je za ovu nagradu nominiralo 29 organizacija za ženska prava i rodnu ravnopravnost. Radi se većinom o organizacijama iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stručna i neumorna zagovarateljica prava na seksualno i reproduktivno zdravlje žena'

'Zastupnica Borzan snažno i uspješno brani ženska prava i ravnopravnost spolova u Hrvatskoj, jugoistočnoj Europi i na razini EU. Kao liječnica, stručna je i neumorna zagovarateljica prava na seksualno i reproduktivno zdravlje žena', stoji u predstavljanju nominacije Parliament Magazinea. Dodaju njena postignuća u radu Odbora za ravnopravnost spolova. Borzan je bila izvjestiteljica za sigurnost i zaštitu na radu te za Europsku strategiju za osobe s invaliditetom. Prednjači u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Inzistira na ratifikaciji Istanbuslke konvencije. Borzan je izvjestiteljica i za Europska sredstva za ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

Kao posebno postignuće navodi se i rad zastupnice Borzan s trećim zemljama. Borzan je bila Izvjestiteljica za godišnje izvješće o demokraciji i ljudskim pravima u svijetu, te je nedavno u Odboru za ravnopravnost spolova osigurala podršku za novo izvješće o ženskim pravima u zemljama zapadnog Blakana, piše na njezinim web stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Budno pratim proces ratifikacije Istanbulske konvencije'

Borzan je nakon primanja nagrade pozvala da Hrvatska što prije ratificira Istanbulsku konvenciju.

"Mislim da je jako važno poslati i poruku u Hrvatsku da netko iz Bruxellesa promatra situaciju kod nas jer su ženska prava na sve većem udaru. Treba nam više dobrih priča. Ja u niskom startu čekam novi vladin prijedlog Zakona o pobačaju te naravno budno pratim proces ratifikacije Istanbulske konvencije", rekla je Borzan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo