govor o infrastrukturi / Narodna koalicija posjetila Trogir, Milanović obećao: 'Most za Čiovo otvorit ćemo ove godine'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Milanović je podsjetio da je upravo njegova vlada pokrenula gradnju novoga mosta i pristupnih cesta, potpisavši ugovor s izvođačima vrijedan 129,5 milijuna kuna

13.8.2016.
16:48
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Narodna koalicija (SDP, HNS, HSS, HSU) u subotu je u Trogiru, u kojemu i ove turističke sezone vladaju ogromne prometne gužve, obećala građanima da će, pobjede li na rujanskim parlamentarnim izborima, poboljšati komunalnu infrastrukturu, dok je predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio kako će novi most kopno-Čiovo otvoriti još ove godine.

Image
sučeljavanje nakon 13 godina /

Milanović: 'S Plenkovićem bih mogao, ali ne s HDZ-om', Plenković: 'Velika koalicija nije potrebna, dosta je bizarnih pokušaja'

Image
sučeljavanje nakon 13 godina /

Milanović: 'S Plenkovićem bih mogao, ali ne s HDZ-om', Plenković: 'Velika koalicija nije potrebna, dosta je bizarnih pokušaja'

Milanović je Trogiranima obećao kako će sljedeće ljeto imati brži protok prometa, bolju komunalnu infrastrukturu, odvodnju i kanalizaciju, što će, uvjeravao je, povećati vrijednost njihovih nekretnina i imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je podsjetio da je upravo njegova vlada pokrenula gradnju novoga mosta i pristupnih cesta, potpisavši ugovor s izvođačima vrijedan 129,5 milijuna kuna, koje će u 85-postotnom financirati fondovi EU.

"Mi smo otvarali ove radove. Doduše, nismo ih otvarali ceremonijalno, uz asistenciju Fimi medije. Došli smo kada su radovi već počeli i računali smo da će biti gotovi do kraja ove godine. Nadam se da je aktualna vlada vodila računa da se to ispoštuje", rekao je Milanović u svom obraćanju građanima uz gradilište novoga mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljajući koalicijski program Siguran smjer za infrastrukturni i prometni razvoj Hrvatske, bivši SDP-ov ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio je da će s pobjedom Narodne koalicije jačati komunalni standard Trogirana.

"Riješit ćemo lokalna zagušenja i poboljšati lokalnu komunalnu infrastrukturu te izgraditi 50-ak kilometara i 260 kilometara željezničkih pruga sredstvima EU fondova. Infrastrukturu treba planirati i koordinirati, a to može samo vlada koja ima siguran smjer", istaknuo je Hajdaš Dončić te pozvao građane da glasaju za Narodnu koaliciju, za ljude koji osjećaju bilo naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je na upit novinara, odbacio mogućnost preobrazbe HDZ-a s obzirom na novoga predsjednika stranke (Andreja Plenkovića) i činjenicu da na stranačkim kandidacijskim listama više nema Božidara Kalmete, zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra, optuženog da je sa svojim suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki.  

"Nisam bio osoban, pa neću biti ni sada prema najnovijem predsjedniku HDZ-a, ali neuvjerljivo je to", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je i da će na predstojećim izborima "biti zafrkano" jer HDZ i njegove partnere ne treba podcijeniti.

"Pozivam građane da izađu na izbore i zauzmu siguran smjer. Vrijeme je za dosadne godine, mirnu i sigurnu plovidbu, bez rata i '41.", istaknuo je predsjednik SDP-a.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju Trogiranima bio je i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koji je usvrdio kako "populisti i demagozi uzimaju glasove liberalno-lijevom centru na izborima, a na kraju redovito završavaju u korupciji". Nemojmo dozvoliti nove eksperimente, poručio je Vrdoljak.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo