'NAPRAVILI SMO ČUDO': / Tomašević o senzaciji svoje koalicije i Bandićevu potopu, ali upozorava na jedan drugi moment u Zagrebu

Image
Foto: Pixsell

'Brine nas jačanje desnice, pogotovo krajnje, ali spremni smo za borbu'

6.7.2020.
12:54
Pixsell
VOYO logo

Lider zeleno-lijeve koalicije, koja je premašila sva očekivanja, ističe kako su svojih sedam mandata osvojili isključivo zahvaljujući svom aktivizmu.

"Nećete vjerovati, ali mi smo imali kampanju koju smo apsolutno sami radili - bez ikakvih PR agencija, unajmljenih PR stručnjaka. Ta kampanja temeljila se na našem aktivističkom iskustvu, stotine volontera koji su ustvari odradili ogroman posao", rekao je Tomislav Tomašević, za N1. Četiri stranke njegove koalicije, ističe, nemaju čak ni gradski prostor, a donacije su zanemarive u usporedbi onih velikih stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak bi i jedan mandat bio uspjeh iz perspektive kako je to izgledalo prije dva mjeseca", rekao je te dodao kako bi prije izborne noći i četiri mandata smatrali velikim uspjehom.

Ipak, oprezan je. "Brine nas jačanje desnice, pogotovo krajnje, ali spremni smo za borbu", upozorava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daleko najbolji rezultat ostvarili su u Zagrebu, odnosno 1. izbornoj jedinici gdje su pobjednici. Prilično je optimističan iako je prvi put nakon ratnih godina HDZ pobijedio koaliciju okupljenu oko SDP-a.

"Što se Zagreba tiče, ne treba ni to preuveličavati. Kada se zbroje naši mandati, oni SDP-a i centra, Zagreb nije izgubljen, niti je krenuo desno. I vjerujem da će se to potvrditi na sljedećim lokalnim izborima", najavljuje. "Mene više zanima kako će se HDZ postaviti, hoće li i dalje držati leđa ovako oslabljenom Milanu Bandiću", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo