ZA PRAZNIKE PRIPREMITE KIŠOBRANE: /

Uživajte u lijepom vremenu, jer neće dugo potrajati

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Idućih nekoliko dana bit će sunčanije i toplije, na kopnu uz hladne noći i jutra. Početak sljedećeg tjedna donijet će nestabilno vrijeme i kišu.

17.3.2016.
8:19
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Djelomice, mjestimice i pretežno sunčano bit će tijekom četvrtka. Prolazno više oblaka očekuje se ponegdje tijekom jutra, a u središnjim i istočnim krajevima i poslijepodne. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla i slab mraz. Vjetar uglavnom slab, u gorskim područjima do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura u slabljenju, a poslijepodne u Dalmaciji kratkotrajno će zapuhati jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 13 na kopnu te između 13 i 18 °C na Jadranu.

U petak će biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla i mraz, osobito u gorskim područjima. Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji u drugom dijelu dana do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak. Najnižajutarnja temperatura uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praznici s malo sunca

Za vikend će također biti sunčano s ugodnim temperaturama za ovo doba godine, dok početak sljedećeg tjedna donosi nestabilno vrijeme i kišu. Ni ostatak sljedećeg tjedna neće biti lijep, a što znači da školarci, makar što se vremena tiče, neće baš imati sreće za proljetnih praznika jer će nas pratiti nestabilno vrijeme, s malo sunčanih razdoblja.

"Prije svega moram reći kako je izuzetno teško s ovolikim vremenskim odmakom točno predvidjeti vremenske prilike u sljedećih desetak dana, no koliko nam se sada čini, bit će promjenljivo. Tako bi početkom sljedećeg tjedna trebalo biti djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak", kazala je Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od utorka promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom, i tako bi moglo biti gotovo većinu tjedna, a to sugeriraju i europski prognostički modeli koje preuzima većina uglednih meteoroloških kuća. Ako opstane takva vremenska prognoza, to znači da bi za sam kraj praznika trebalo biti više sunca, no to je još uvijek preuranjeno prognozirati.

Bura stvara probleme u prometu

Zbog jakog vjetra, na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika između čvorova Draga i Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale DC8 Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar usporava vožnju autocestama: A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići - ograničenje brzine 60 km/h, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici A7 na mostu Rječina.

Mokrih ili vlažnih te skliskih kolnika ima u Lici, Gorskom kotaru te središnjoj Hrvatskoj. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca te čvora Gospić i tunela Sveti Rok i na A2 Zagreb-Macelj u zoni naplatne postaje Zaprešić. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac, u smjeru Zagreba, vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo