NISU NA TO RAČUNALI /

Namjeravali prevariti Zadranku pa ih preduhitrila policija: Jedan od prevaranata je još u bijegu

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

"Oštećenica je povjerovala u to i sa svog bankovnog računa namjeravala podići iznos od 27 tisuća eura i 69 tisuća kuna", stoji u DORH-ovom priopćenju

8.7.2021.
10:14
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine pokušajem prijevare Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo 35-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Sumnja se kako je 35-godišnjak 27. svibnja 2021. u Zadru i Zagrebu u dogovoru sa prvoosumnjičenim i trećeosumnjičenim hrvatskim državljanima namjeravao nepripadno materijalno se okristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oštećenicu je prethodno nazvala nepoznata osoba s nepoznatog telefonskog broja te joj se lažno predstavila kao policijski službenik, tražeći da podigne svoju ušteđevinu jer sumnjaju kako netko od djelatnika banke krade njezin novac. Oštećenica je povjerovala u to i sa svog bankovnog računa namjeravala podići iznos od 27 tisuća eura i 69 tisuća kuna, no odustala je nakon razgovora s djelatnicima banke i policijskim službenicima koji su obaviješteni o namjeri oštećenice", stoji u DORH-ovom priopćenju.

Sumnja se kako je prvoosumnjičenik angažirao taksista koji je, prema dogovoru, dobio novac od oštećene. Naime, trebao ga je prevesti svojim taksijem iz Zadra do dogovorenog mjesta u Zagrebu, a zatim ga predati trećeosumnjičeniku. Osumnjičenik iz Zagreba trebao je proslijediti prevarom pribavljeni novac drugoosumnjičenom državljaninu Bosne i Hercegovine, a on ga je trebao odnijeti prvoosumnjičeniku u Bosnu i Hercegovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ide mi, u životu ide mi /

FOTO Na Fejsu sam upoznala nevjerojatnu ljubav i romantiku, a onda sam otkrila...

Image
Ide mi, u životu ide mi /

FOTO Na Fejsu sam upoznala nevjerojatnu ljubav i romantiku, a onda sam otkrila...

Policijski službenici su 27. svibnja ove godine spriječili osumnjičenike u njihovom dogovoru i namjeri.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv drugoosumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Trenutno je u bijegu prvoosumnjičenik, no on je hrvatski državljanin i državljanin Bosne i Hercegovine pa je iskoristio situaciju te je u bijegu zbog čega nije dostupan tijelima progona Republike Hrvatske. Za njim će biti raspisana tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo