PREDSTEČAJ UTD RAGUSE /

Nakon svega, Josip Mikulić (SDP) od posrnule tvrtke traži naknadu za rad!

Image

Dubrovačka tvrtka UTD Ragusa, tvrtka koja je do devedesetih godina bila gigant i najveći ugostiteljski subjekt u Dubrovniku, nalazi se u teškim, ali ujedno i optimističnim vremenima. S obzirom na to da više nema zaposlenika, to društvo je još 2011. godine izmijenilo djelatnosti te su momentalno registrirani isključivo kao tvrtka za iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama. No, te nekretnine su sada malobrojne, ali među njima se nalaze i poznati ugostiteljski objekti Mimoza te Dubravka.

15.1.2016.
14:20
VOYO logo

Unatoč tome, UTD Ragusa je u 2014. godini imala promet od milijun i petsto tisuća kuna, uvećan za porez, dok je ostvarila dobit od 650 tisuća kuna, kao i profit u protekle četiri godine. No, akumulirani dugovi iz prethodnih razdoblja doveli su tvrtku gotovo do stečaja, a Predstečajna nagodba i profesionalni angažman sadašnjeg direktora Igora Jurišića pokazali su se  kao krajnji spas te se konačno poduzimaju pravi koraci.

Ovrhe na računu su se odnosile na potraživanja Ministarstva financija Republike Hrvatske po kreditu HBOR-a, troškove višegodišnjih sudskih sporova, dugove Gradu Dubrovniku za nepodmirene komunalne naknade, spomeničke rente i vodne doprinose te potraživanja komercijalnih banaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 750 dana blokade račun tvrtke UTD Ragusa d.d.  deblokiran je konačno 24. kolovoza prošle godine te se krenulo u proces predstečajne nagodbe.

Direktor društva Igor Jurišić odgovorio je na upit Dubrovačkog dnevnika te pojasnio kako je ukupan iznos predstečajne nagodbe gotovo 76 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 24 vjerovnika najveći vjerovnici su Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka koja potražuje gotovo 52 milijuna kuna, slijedi Grad Dubrovnik koji s potraživanjem od 8,44 milijuna kuna. Zanimljivo, među vjerovnicima se nalazi i SDP-ovac Josip Mikulić, koji je u navedenom društvu obnašao funkciju člana Nadzornog odbora, a od UTD Raguse potražuje čak 25.775,87 kuna na račun naknada koje mu nisu u cijelosti uplaćene.

Više o ovoj temi pročitajte na portalu Dubrovačkidnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo