Policija nije ništa pronašla / Nakon dojave o bombi za splitski sud, prijetnje su stigle i na osječke te karlovačke sudove

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Glasnogovornik suda Davor Mitrović rekao je da pregledom prostorija ništa nije pronađeno pa sud normalno nastavlja s radom

16.3.2023.
14:06
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Anonimne dojave o postavljenoj bombi dobili su u četvrtak nakon splitskog i osječki i karlovački Županijski sud koji zgradu dijeli sa općinskim i županijskim tužiteljstvima, a policija pregledima ništa nije pronašla.

Nakon dojave su na osječki sud došli policajci s potražnim psima te pretražili sudkse prostorije i vanjski okoliš zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik suda Davor Mitrović rekao je Hini da pregledom prostorija ništa nije pronađeno pa sud normalno nastavlja s radom.

U Splitu utvrdili da je dojava bila lažna

U Karlovcu je zbog dojave o bombi iza podneva evakuirana i palača pravde u kojoj djeluju županijski i općinski sud te općinsko i županijsko državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska policija također je pregledom utvrdila da je dojava bila lažna, a ranije je evakuirana i zgrada Županijskog suda u Splitu.

Policijska glasnogovornica Antonela Lolić rekla je da je oko 12.20 sati ​završena provjera anonimne dojave te je protueksplozijskim pregledom utvrđeno da je bila lažna​ i dodala je da policija provodi kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već druga dojava o bombi

Županijski sud nalazi se u samom središtu grada, u Gundulićevoj ulici uz zgradu Policijske uprave i nasuprot zgrade Trgovačkog i Općinskog suda.

Ovo je već druga dojava o bombi u zgradi tog suda. Prva je bila lani krajem prosinca kada su svi suci, tužitelji, djelatnici zemljišnika i ostali izašli na cestu kako bi se pregledala zgrada, nakon čega je utvrđeno da je dojava bila lažna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo