reakcije pljušte sa svih strana / Nakon neopozive ostavke ravnateljice Poliklinike, djelatnici poručili: 'Izloženi smo pritiscima i neistinama!'

24.9.2021.
18:47
VOYO logo

Izloženi smo pritiscima i neistinama!, poručuju to djelatnici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, nakon neopozive ostavke ravnateljice Gordane Buljan Flander.  Reakcije na ostavku pljušte sa svih stana. Zagrebački gradonačelnik traži nadzor Ministarstva zdravstva koje je već najavilo inspekciju, a novo Upravno vijeće će u najkraćem roku raspisati javni natječaj. Više - Dan nakon neopozive ostavke sada već bivše ravnateljice Gordane Buljan Flander, djelatnici Poliklinike - potreseni.

"Mogu reći da svi mi djelatnici smo jako potreseni, jako nam je teško. Sve što se događa u protekla dva i pol – 3 mjeseca zapravo pokazuje koliko nam je bilo i je teško raditi u ovim uvjetima, pod pritiscima izloženi neistinama", rekla je Renata Ćorić Poljar, predsjednica Stručnog vijeća u Poliklinici za djecu i mlade Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek grada, u međuvremenu traži novo vodstvo Poliklinike.

"Budući da je to neopoziva ostavka, zatim će novo upravno vijeće u novom sastavu, budući da ćemo tri nova člana imenovati donijeti odluku o vršitelju ili vršiteljici dužnosti ravnatelja, odnosno ravnateljice Poliklinike kako bi dalje mogla funkcionirati, i isto tako će se u najkraćem mogućem roku raspisati novi natječaj", rekao je Tomislav  Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SANJA SARNAVKA /

'Ostavka Buljan Flander nije zrelo ponašanje. To je njezin bahati stav, toliko je važna da ne mora ni s kim razgovarati'

Image
SANJA SARNAVKA /

'Ostavka Buljan Flander nije zrelo ponašanje. To je njezin bahati stav, toliko je važna da ne mora ni s kim razgovarati'

Na optužbe Buljan Flander da je nije primio tri mjeseca odgovara da se mogla javiti pročelniku. Ističe i da je sada prioritet utvrditi je li bilo nepravilnosti u poslovanju.

"I formalno ću zatražiti nadzor Ministarstva zdravstva i mislim da je sad bitno da Poliklinika normalno funkcionira, a da bi to mogla bitno je da se raščiste sve optužbe koje su se ovih dana pojavila", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A svakim danom, sve ih je više.

"Mi se bojimo da su sadašnjim razvojem situacije duboko kompromitirana mišljenja i nalazi stručnjaka Poliklinike koji su se nalazili u svojstvu sudskih vještaka u sudskim procesima", kaže Nina Popović, Udruga B.a.b.e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odnosno da im se nametnula ta ustanova kao monopol i da nisu mogli birati liječnika ili drugu ustanovu gdje su htjeli provoditi zdravstveni tretman svoje djece. Isto tako žalili su se na pravo na obaviještenost, da nisu obaviješteni o samom procesu i tijeku liječenja djece", smatra Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu prava pacijenata.

"Mi odgovaramo tako, da nastavljamo raditi svoj posao, da nastavljamo raditi najbolje što možemo u interesu djece. Ono što ne možemo je odgovarati na neke komentare i na neke iznesene neistine upravo iz zaštite i radeći u interesu djece.", poručila je  Renata Ćorić Poljar, predsjednica Stručnog vijeća u Poliklinici za djecu i mlade Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva kaže kako je njegovo ministarstvo učinilo što je jedino moglo.

"Zatražilo se očitovanje ustanove, upravnog vijeća, osnivača… sagledat će se nalazi, sagledat će se inkriminacije koje se navode u medijima i zajedno ćemo odlučiti tko ide, na koji način i što evaluira", rekao je Vili Beroš(HDZ), ministar zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcijski nadzor u Polikliniku, po svemu sudeći šalje i ministar Aladrović.

"Ministarstvo ono što može je provoditi upravne ili inspekcijske nadzore, to zaista smo intenzivirali u posljednje vrijeme – dali se može dogoditi greška, vrlo vjerojatno da, ali ono što moramo otklanjati kada primijetimo da postoji takva mogućnost su sustavne greške, ne samo u sustavu socijalne skrbi nego u svim sustavima kojima država upravlja", poručio je Josip Aladrović (HDZ), ministar.
Jer kada su u pitanju djeca jedna pogrešna odluka može značiti - uništen život!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo