Radovi na rotoru / Nakon nekoliko odgađanja, radovi na zagrebačkom rotoru ponovno odgođeni - Evo kad počinju

Image
Foto: You Tube Screenshot

Nakon nekoliko odgađanja, radovi na rotoru Remetinec započinju 15. prosinca ove godine

29.10.2018.
18:03
You Tube Screenshot
VOYO logo

Nakon nekoliko odgađanja, planirani početak zatvaranja rotora Remetinec za promet je 15. prosinca ove godine, a trajat će do 30. siječnja 2020. godine, doznajemo iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. 

Promet prebačen na zaobilazne ceste 

"Što se tiče obilaznih pravaca, izgradit će se privremene prometnice sa četiri vozna traka (po dva u smjeru istok-zapad) te će se provesti usklađivanje svih semaforskih uređaja u široj okolici radova. Znakovi privremene regulacije prometa postavit će se već na obilaznici, kod Lučkog i kod Jankomirskog mosta. Velik dio prometa koji sada ide preko rotora planira se prebaciti na druge prometne pravce. Iz ZET-a će organizirati zamjenski prijevoz putnika uvođenjem autobusnih linija. Isto tako, ZET će za sve svoje postojeće autobusne linije organizirati prometovanje privremenim prometnicama", poručili su iz Gradskog ureda za poslovno uređenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Isto tako, napomenuli su kako je u izradi rješenje privremene regulacije prometa u kojem područje Nehruovog trga-južno i Ulice Mate Parlova-sjeverno postaju kontaktne točke transverzalnog pravca za pješake i bicikliste. Na tom će se području do 15. prosinca ove godine urediti semaforizirani pješački prijelaz preko Avenije Dubrovnik i privremenih prometnica na križanju s Ulicom Mate Parlova, kao i dvostruka autobusna stajališta za oba smjera na tom križanju. Planirani završetak svih radova je 30. siječnja 2020. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su radovi na rotoru trebali krenuti polovicom studenog, sve je odgođeno za mjesec dana. Kako je Remetinečki rotor najvažniji cestovni ulaz u Zagreb i najprometnije križanje u Hrvatskoj, njegovim zatvaranjem moglo bi doći do prometnog kaosa diljem cijelog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo