bitka za zagreb / Nakon gostovanja Rajka Ostojića u Direktu jasno je da će SDP podržati Anku Mrak Taritaš

'Definitivno smo se usuglasili da naš predsjednik Bernardić ne može biti kandidat za gradonačelnika. Zašto? Mi smo ga izabrali za predsjednika'

15.2.2017.
22:34
VOYO logo

U utrci za zagrebačkog gradonačelnika stvar bi možda mogla preokrenuti HNS-ova Anka Mrak Taritaš ako iz nje stane i SDP, ali u SDP-u o tome još ni riječi, kod njih je još puno drugih problema.

Em im je zastupnik Tomislav Saucha u zatvoru, em se članovi stranke međusobno javno vrijeđaju po Facebooku. Rajko Ostojić je Marku Melčiću poručio da je smeće, a ovaj njemu da je pijanac, pa tako na današnjem predsjedništvu SDP-a tema za razgovor nije nedostajalo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, je li konačno došlo i do kakvog dogovora oko zajedničkog kandidata oporbe za zagrebačkog gradonačelnika o čemu je nekidan govorio Davor Bernardić pokušali smo u Direktu doznati od potpredsjednika SDP-a Rajka Ostojića.

Je li pala odluka o kandidatu kojeg će SDP podržati na izborima za Zagreb?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno smo se usuglasili da naš predsjednik Bernardić ne može biti kandidat za gradonačelnika. Zašto? Mi smo ga izabrali za predsjednika. Dobio je 65 posto glasova, dobio je više od Milanovića. Ima veliku potporu članstva da bude lider oporbe, da bude budući premijer. Na tom trage je njegova izjava da samo ujedinjena ljevica i centar može pobijediti Bandića. Ono što ankete govore, da 70 posto Zagrepčana želi promjene. Zato je SDP spreman napraviti korak natrag i naprosto ispuniti želje Zagrepčana".

Sad to prevedite na jezik da Vas građani razumiju. Jeste li spremni podržati Anku Mrak Taritaš?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo za promjene i u sljedećih desetak dana ćemo odlučiti tko je naš kandidat".

Istodbno teški obračuni unutar stranke se nastavljaju. Evo ovo prepucavanje po Facebooku, mislite li tim povodom išta učiniti ili neka i dalje cvate ova kavanska demokracija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I o tome je bilo razgovora. Zamolili smo sve naše članove i članice da se suzdrže. Ja sam predložio da se jave u kviz, koji je doduše zamro, Najbrži prst, da svoje znanje iskoriste za te kvizove. A da u sitne noćne sate pokušaju zatomiti svoje osjećaje".

A tko se to u SDP-u boji povratka Zorana Milanovića, netko od vas je rekao da kao kobac kruži nad vama, kuloari tu izjavu pripisuju vama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko se ne boji. Novo vodstvo ne upotrebljava takve izraze".

Jeste li spremni primiti Ivu Josipovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo s Ivom Josipovićem. Bio je naš kandidat na izborima. Bio je puno bolji predsjednik nego što je Grabar-Kitarović".

Stranku užasno opterećuje i afera Saucha, je li vrijeme da ga isključite iz stranke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinjena je politička šteta. Naš stav je jasan - tko vara, mora odgovarati, tko krade, mora odgovarati, tko plagira, mora odgovarati. Protiv Sauche smo pokrenuli politički postupak".

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo