VIDEO / Nakon dvije godine u online formi, glazbeno događanje 'Pet suza za Zlatka Bočkala' ide uživo!

Image

Riječ je o koncertu pjevačkih amaterskih zborova, pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva skladatelja i Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom koje će se održati 13. travnja.

5.4.2022.
8:00
VOYO logo

Smisao same organizacije koncerta je sjećanje na zaslužnog predsjednika Udruge invalida rada Zagreba (dalje: UIR Zagreba), gospodina Zlatka Bočkala, profesora psihologije. Stoga pozivamo i Vas da nam se, na dan rođenja gospodina Bočkala, pridružite na maloj pozornici u Parku Maksimir, na adresi Maksimirski perivoj 1, u vremenu od 17,00 do 19,00 sati.

S obzirom na to da nas je nesretna pandemija protekle dvije godine onemogućila u druženju i okupljanju uživo na dan rođenja prof. Bočkala, sama činjenica da ćemo se ove godine ponovno družiti budi osjećaj optimizma. No, druženje s gospodinom Zlatkom Bočkalom oduvijek je u ljudima budilo optimizam i pozitivnu energiju otkrivajući unutarnju snagu za koju nisu niti znali da je posjeduju! Gospodin Zlatko Bočkal, kako i priliči optimističnoj osobi, bio je velik zaljubljenik u glazbu i stoga je upravo nastup amaterskih pjevačkih zborova najbolji način da gospodinu Bočkalu, na dan njegova rođenja, izrazimo zahvalnost za sav optimizam i pozitivnu energiju koje nam je nesebično i s veseljem darivao. Pjevački zborovi koji će 13. travnja nastupiti u Maksimiru su glazbeni sastav folklorne skupine UIR Zagreba, pjevački zborovi "Zrele trešnje", "Žumberčanke", "Bosana", KUD "NikolaTesla" i Zagrebački orkestar ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pet suza za Zlatka Bočkala zapravo je prvo događanje koje UIR Zagreba priređuje uživo nakon pune dvije godine prisline stanke. Neopisivo mi je drago da je to događanje, koje nakon dugo vremena budi optimizam u bolje dane, upravo pjevački koncert u čast gospodina Bočkala. Naime, gospodin Bočkal bio je čovjek nepresušna optimizma koji je dio svoje pozitivnosti znao prenijeti drugima, pokloniti ju brojnim invalidima rada i ostalim osobama s invaliditetom, članovima UIR Zagreba, na čemu smo mu zauvijek zahvalni.", izjavila je tom prilikom Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

UIR Zagreba na području grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje više od pola stoljeća, još od davne 1966. godine i zahvaljujući svom vrlo aktivnom angažmanu u borbi za poboljšanje statusa invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, danas okuplja oko 7.200 članova što predstavlja 32% ukupnog broja invalida rada s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo