svi za 2 tjedna /

Nakon 40 dana učenici viših razreda vratili su se u škole, djeca govore o povratku u školske klupe

U Istarskoj županiji učenici od 5 do 8 razreda i dalje nastavu imaju na daljinu.

1.2.2021.
20:30
VOYO logo

Od 15. veljače svi srednjoškolci trebali bi sjest u klupe - objavljeno je prvog dana u kojem su se u škole vratili gotovo svi osnovnoškolci; od 1. do 8. razreda. Iznimka je Istarska županija, kao i Sisačko-moslavačka gdje dio učenika koji i dalje či online.

Zimski praznici i onda dva tjedna online nastave, nakon 40 dana učenici viših razreda vratili su se u škole.

"Prednosti online su što imam više vremena za učiti i boraviti s obitelji, a u prednosti u školi su to što se mogu družiti s prijateljima i lakše je nego na online", ispričala je Ika Karadža, učenica OŠ Većeslava Holjevca u Zagrebu. 

"Pa kad je online nastave ne moram ujutro hodati do škole, ali ova prava normalna nastava tu se mogu družiti s prijateljima i to je uvijek bolje", rekao je Tonći Ujević,  učenik OŠ Većeslava Holjevca u Zagrebu.

Četiri ulaza u školu, odmori u različito vrijeme, maske i obvezna dezinfkecija - pravila su koja već svi jako dobro znaju. Slijede i vježbe evakuacije, a svi se nadaju da će škole ostati otvorene što dulje.

"Djeca su izgubila jedan jako veliki dio što znanja što socijalizacije s drugom djecom, ako sad i ostane sve da kažem normalno trebat će i godinu dana da se nadoknadi cijela ova priča i obrazovno i na drugi način", rekao je Slaven Staklenac, ravnatelj OŠ Većeslava Holjevca u Zagrebu.

U Istarskoj županiji učenici od 5 do 8 razreda i dalje nastavu imaju na daljinu. Treći tjedan drugog polugodišta u škole su se vratili i maturanti u Primorsko-goranskoj županiji.

"Prvenstveno zbog prakse, strukovna smo škola i najbitniji dio je da smo se konačno vratili vježbama", rekla je Andrea Damjanović, maturantica Medicinske škole u Rijeci.

Ravnatelj se nada da će uskoro uz maturante u školi biti i ostali učenici.

"Nekako mi se čini da je epidemiološka situacija dobra i da bi se mogli vratiti i ostali učenici, maturanti su konačno došli i njima zbilja i je najhitnije", rekao je Alen Vukelić, ravnatelj Medicinske škole u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ako ostane ovako' /

Ministar Fuchs otkrio kada bi se svi srednjoškolci mogli vratiti u klupe

Image
'ako ostane ovako' /

Ministar Fuchs otkrio kada bi se svi srednjoškolci mogli vratiti u klupe

Nora je učenica trećeg razreda gimnazije, a uz to ide i u glazbenu školu. Online nastava, kaže, funkcionira dobro, ali što prije želi opet sjediti u klupi.

"Svakako je vrijeme da se vratimo. Moja generacija mi smo sada 3. razred i već sada idu pripreme za maturu i najteže će biti nekako taj socijalni aspekt svi smo se skupa nekako otuđili", rekla je Nora Kostelnik Pogačnik, učenica Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

Ministar očekuje da bi u školi svi mogli biti za dva tjedna.

"Duboko se nadam da će to biti tako i da će se ovaj trend u epidemiološkoj situaciji nastaviti i onda nema razloga da se svi ne vrate natrag", rekao je Radovan Fuchs (HDZ) ministar znanosti i obrazovanja. U Sisačko-moslavačkoj županiji u učionicama su maturanti iz 13 i osnovnoškolci iz 28 škola.

Nastavu na daljinu u potresom pogođenoj županiji ima više od 5 tisuća učenika, a 20-ak škola čeka obnovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo