neki plaču, neki se vesele / Najmlađa stranka u Saboru neće još slaviti

Hrvatski laburisti, koji prema prvim izlaznim anketama Ipsos Pulsa osvajaju šest mandata, priznali su da su zadovoljni rezultatima, ali ipak dodali kako će za slavlje pričekati ponoć. Stranka Dragutina Lesara ujedno će biti najmlađa stranka koja ulazi u Sabor. Pročitajte u daljnjem tekstu reakcije ostalih čelnika stranaka.

4.12.2011.
19:55
VOYO logo

Potpredsjednik Hrvatskih laburista Branko Vukšić izjavio je nakon 19 sati kako je zadovoljan rezultatima koje je ta stranka osvojila prema prvim izlaznim anketama, odnosno s osvojenih šest mandata u Hrvatskome saboru.

"To je odličan rezultat, no nismo euforični i treba pričekati službene rezultate u ponoć", kazao je Vukšić u izbornom stožeru gdje se okupilo pedesetak članova stranke koji su rezultate izlaznih anketa popratili gromoglasnim pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavio je kako Hrvatski laburisti žele imati svoj klub zastupnika, a kako bi bili što glasniji i jasniji u Hrvatskome saboru, te ostvarili ciljeve iz svog programa. Vukšić ističe da je to tek početak Hrvatskih laburista, najmlađe stranke koja ulazi u Sabor.

"To je stranka bez koje se na idućim izborima za četiri godine neće moći sastaviti vlada", ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDSSB-a i osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić odmah nakon objavljenih prvih izlaznih anketa, prema kojima je ta stranka osvojila 6 saborskih mandata, izrazio je zadovoljstvo rekavši kako je ovo velik uspjeh za tu stranku. Na prošlim izborima HDSSB je osvojio tri mandata, a naknadno im se priključio Zoran Vinković.

Dok stranka rada i HDSSB slave, predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb komentirao je rezultate izlaznih anketa rekavši da oni nisu ohrabrujući, ali da očekuje da će do kraja prebrojavanja glasova HSP ostvariti svoj cilj, a to je klub zastupnika za koji su potrebna tri mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Don Ivan Grubišić zadovoljan je što je njegova nezavisna lista osvojila dva mandata.

"To su izlazne ankete, a po njima imamo dva mandata, što je jako dobro. Čekamo konačne rezultate, a i s ova dva mandata smo uspjeli. Ovoga će puta proljeće krenuti iz Splita s drukčijom Hrvatskom, građanskom i etičkom", rekao je Grubišić i zahvalio svim biračima koji su njegovoj listi dali glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici Božidar Pankretić komentirajući rezultate izlaznih anketa izjavio je kako iskreno vjeruje da će se stvarni rezultati popraviti i da će HSS osvojiti još koji mandat.

HSS je po izlaznim anketama osvojio mandate u II. i VI. izbornoj jedinici, gdje su nositelji lista predsjednik HSS-a Josip Friščić i potpredsjednica stranke Marijana Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić izjavila je kako uz jedno, po prvim izlaznim anketama, očekuje još najmanje jedno zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru.

HSP dr. Ante Starčević, ako je vjerovati izlaznim anketama, osvojio je jedno zastupničko mjesto u X. izbornoj jedinici, a Tomašić očekuje još jedan mandat u V. jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelj liste u svim izbornim jedinicama koalicije PGS BUZ HRS Ljubo Jurčić rekao je kako nije razočaran rezultatima izlaznih anketa po kojima njegova koalicija ne dobiva niti jedno zastupničko mjesto, te se nada da će njegov program ekonomske inicijative bez obzira na to imati utjecaja na buduću gospodarsku politiku.

"Nisam razočaran ni ranije nisam očekivao da ću ući u Sabor jer sam se kandidirao u I. izbornoj jedinci koja je tradicionalno teška i pripada SDP-u" rekao je Jurčić u izbornom stožeru koalicije komentirajući izborne ankete.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo