Novi harač? / Najava naplate parkinga u cijelom gradu uznemirila Zagrepčane: Evo što su za RTL odgovorili iz Grada!

Ovo nije prvi put da se govori o naplati parkiranja u cijelom Zagrebu koji je sada podijeljen u četiri zone

11.9.2019.
16:09
VOYO logo

Nakon što se u utorak pojavila informacija kako je Milan Bandić pozvao na sastanak sve predsjednike gradskih četvrti i mjesnih odbora na radni sastanak s Upravom Zagrebačkog holdinga i voditeljima podružnica, a jedna od točki dnevnog reda je uvođenje naplate parkinga na cijelom području Zagreba, iz Grada su na upit RTL-a odgovorili kako "zasad nisu u mogućnosti odgovoriti na pitanja o područjima budućih zona parkiranja u Gradu Zagrebu niti o cijenama parkirnih karata jer nikakva odluka o tome još nije donijeta". 

Navode kako su tek ovih dana započete aktivnosti na izradi prijedloga novog sustava naplate parkiranja za cijelo područje Grada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"U pripremi prijedloga sudjeluju Odjel za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Gradski ured za mjesnu samoupravu i Zagrebparking. Sukladno nalogu gradonačelnika cilj je izraditi prijedlog cjelovitog sustava naplate parkiranja koji će biti pravedan, provediv i racionalan. Prije donošenja bilo kakve odluke prijedlog će biti upućen na razmatranje i procjenu vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora, s prvenstvenom svrhom provjere njegove prihvatljivosti za stanovnike svih dijelova Grada. Tek nakon postizanja suglasnosti svih sudionika o bitnim pitanjima prijedlog će biti upućen Gradskoj skupštini na donošenje", odgovorili su nam iz Grada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, informaciju o spomenutom sastanku na svom Facebook profilu objavio je zagrebački gradski zastupnik Tomislav Stojak, pitajući se pritom uvodi li Bandić "novi harač u Zagrebu".

Ovo nije prvi put da se govori o naplati parkiranja u cijelom Zagrebu koji je sada podijeljen u četiri zone, ali dio grada nije pod naplatom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo