metličić uoči polufinala / 'Nadam se da nas protiv Španjolske ne čeka triler kao onaj iz 2003. u Portugalu, dat ćemo sve od sebe'

Pomoćni trener rukometne reprezentacije kaže kako je najbolji recept za Španjolsku, ponoviti ono što se dogodilo u takmici s Poljskom. 'Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a ja se nadam da će nam to donijeti rezultat', kaže Metličić

28.1.2016.
20:16
VOYO logo

Još se nisu slegli dojmovi od veličanstvene pobjede nad Poljskom, a pred našim rukometašima je već polufinale sa Španjolskom. Uoči sljedećeg izazova za naše Kauboje, razgovarali smo s bivšim kapetanom i pomoćnim trenerom rukometne reprezentacije Petrom Metličićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo li još jednom proživjeti jučerašnje trenutke? Bilo je pet razlike na poluvremenu, što ste rekli igračima u svlačionici?

Tu smo vidjeli da šansa postoji, 50 posto rezultata smo već postigli, računali smo da u drugom poluvremeno dobijemo još tih šest i to je to. Ali mislim da ono što se desilo jučer, bilo je stvarno nevjerojatno, neopisivo i mislim da su momci dali sve od sebe. Odigrali su jednu perfektnu utakmicu, i taktički i fizički i mentalno, bili su brutalni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali ste jednu situaciju s Karačićem, je li tako?

Ma to su uvijek kod nas malo tenzije na klupi, ali to je dobro. Kad je mirno, onda nešto nije u redu. Tako da mi to uvijek malo diskutiramo, razgovaramo, dogovaramo se. Kad smo imali 17, u šali sam rekao Igoru, 'slušaj, ne smijem reći naglas, ali mislim da je to to'. Nakon par minuta oni naprave 5:0, on me gleda, a ja gledam u drugu stranu. Sad je to simpatično, ali ispali je jako dobro na kraju. Mislim da smo potpuno zasluženo ušli u to polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na neki način smo se digli iz pepela na ovom turniru i u polufinalu smo sa Španjolcima. Podsjeća li vas to na jedan turnir iz 2003. u Portugalu?

Pa svaka ekipa nosi svoje, to je vrijeme bilo i drugačije i nema smisla uspoređivati. Po nekom scenariju, ajmo reći da je, iako mi nismo nikada pobjeđivali 17 razlike. Ali sasvim slučajno, ta generacija od koje je velika većina prvi put u ovoj ulozi, dobili su priliku da igraju kao i mi onda, u polufinalu sa Španjolcima. U jednom trileru smo pobijedili, nakon produžetaka. Ja se nadam da sutra neće biti triler...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako napraviti da ne bude triler sutra? Što ćete poduzeti?

Mislim da je najbolje rečeno - ponoviti utakmicu s Poljskom, to je najbolji recept. Sigurno će biti drugačija utakmica, ali vjerujem da su momci puni samopouzdanja, da smo ovo što je bilo zaboravili. Jednostavno, to je druga utakmica, drugi protivnik, drugi trenutak... Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a ja se nadam da će nam to donijeti rezultat.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo