premijer pod pritiskom / Nada Murganić o rekonstrukciji Vlade: 'Ne bojim se za svoju poziciju'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Što se tiče moguće rekonstrukcije Vlade, Murganić je naglasila da je bila među prvima koje se propitivalo za neke nametnute teme

27.6.2019.
12:00
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak je potvrdio da na Rabu, gdje je u ponedjeljak došlo do propuštanja plina propan-butana zbog oštećene instalacije jednog hotela, više nema rizika od eksplozije i požara.

"Na sreću više nema opasnosti. Koncetracija plina je puno manja, tako da u ovom trenutku nema rizika od eksplozije i požara", rekao je Kujundžić novinarima prije sjednice Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz nekoliko ulica staroga grada Raba iseljene su dvije obitelji uz još 60-tak gostiju obližnjeg hotela. Pristup tom području je zabranjen zbog opasnosti od eksplozije propan-butana, opasnog plina s niskom granicom eksplozivnosti.

Upitan je li slaba karika ukoliko dođe do rekonstrukcije Vlade, uzvratio je da će premijer Andrej Plenković odlučiti tko mu je slaba karika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murganić: ''Ne bojim se za svoju poziciju''

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u četvrtak je rekla da će ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić na novoj poziciji glavne tajnice Vijeća Europe imati priliku nametnuti teme koje su značajne za Hrvatsku, poput ravnopravnosti žena i zaštite djece.

"Premijer je nametnuo temu demografije, a kolegica se već opredijelila za temu ravnopravnosti žena i bolju zaštitu i brigu o djeci", izjavila je Murganić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče moguće rekonstrukcije Vlade, Murganić je naglasila da je bila među prvima koje se propitivalo za neke nametnute teme koje je, nada se, uspješno obranila.

"Zaista se nemam što bojati za svoju poziciju. Odlukom premijera i svojim radom sam i došla na ovu poziciju. Kada će se pokazati potreba da prije isteka mandata dođe do promjena u mom resoru, ja ću to svakako prihvatiti i bit ću, ukoliko će to biti potrebno, uvijek dobra suradnica mome nasljedniku", poručila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana koliko pomažu dječji proračuni koje imaju neke općine u pitanju demografije, odgovorila je da je dječji proračun postao obaveza svima koji barataju proračunima. 

Cappelli: ''U HDZ-u ima kvalitetnih ljudi''

Ministar turizma Gari Cappelli također se osvrnuo na uspjeh ministrice Pejčinović Burić, koja je postala druga žena u povijesti na čelu Vijeća Europe i prva osoba iz srednje i jugoistočne Europe na toj dužnosti, i rekao da je to dokaz dugotrajnosti koju je dokazivala godinama kroz Hrvatski sabor i druge nastupe te poručio da je zaslužila tu poziciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko bi je mogao zamijeniti, odgovorio je da HDZ ima ljudi koji su kvalitetni te da oko toga neće biti problema. 

"Vrlo je važno da se vidi koliko izdvajamo za djecu. Nekako se čini da su te različite stavke, koje se odnose na brigu i skrb o djeci, raspršene i da nemamo pravu sliku. Tome svakako treba posvetiti pažnju", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da pažnju treba posvetiti i većem utjecaju participacije djece u odlučivanju, pogotovo djece koja su u tinejdžerskoj ili predtinejdžerskoj dobi, te čuti i njihova razmišljanja. "Danas djeca puno prate, imaju svoje ideje, stavove i treba ih poslušati", zaključila je. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo