kARANTENA NA DUGOM OTOKU / Načelnik Općine Sali: Imali smo tri žarišta. Gotovo svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog. No, do potpunog lockdowna nije došlo

Zabranjene mise, zatvorene škole i vrtići: uživo iz mjesta Sali koje je lokalno korona-žarište

24.11.2020.
18:40
VOYO logo

Korona se pojavila i na otocima, Lastovo bilježi prve slučajeve, u Salima na Dugom otoku razbuktala se nakon jedne zabave.  Zoran Morović, načelnik Općine Sali za RTL Danas otkriva kakva je situacija - koliko je mještana zaraženo; prijeti li im zatvaranje. Još uvijek nema potpunog lockdowna.

"Trenutačno imamo više od 40 zaraženih, danas us obavljena i dodatna testiranja i čekamo rezultate, Testirano još 20-ak ljudi", otkrio Morović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po našoj procjeni imali smo tri žarišta, jedno je bila rođendansko slavlje, drugo crkveni zbor, a prije svega bila je pojava i vrtiću i školama gdje su bili asimptomatski slučajevi i sada vidimo da cijele obitelji te djece su oboljele", kazao je. 

Također je naglasio: "Odmah nakon prvog oboljelog podnijeli smo zahtjev županijskom i nacionalnom stožeru te su škole i vrtići zatvoreni, ukinuta su misna slavlja i te mjere su sada na snazi. Do potpunog lockdowna nije došlo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako se nije osobno testirao jer nema simptome ni temperaturu, ali da gotovo svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog. 

"Izuzetno je dobra stvar što je otočki liječnik educiran za uzimanje uzoraka, što je izuzetno bitno jer smo mi otočka sredina i naši ljudi sad n moraju putovati katamaranom na testiranje i tako ugrožavati sebe i druge", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo